Ce a patit un primar din Bistrita-Nasaud care si-a acordat un spor substantial la salariu? Edilul considera ca lucreaza in “conditii vatamatoare”

Cine imparte-parte isi face. Un primar din Bistrita-Nasaud si-a acordat un spor substantial la salariu pentru... conditii vatamatoare!

Webeditor: G. S. Author: I. I. miercuri 21 februarie 2018 , 18:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Colegii nostri i-au facut o vizita sa afle ce-i pune in asa hal sanatatea in pericol la locul de munca. Ce au aflat... e de tot rasul. Este o munca atat de periculoasa sa fii primar? Este, cum sa nu fie? Foarte periculoasa, nu periculoasa.

Munca in slujba cetateanului este atat de stresanta, incat Dumitru Buscoiu- primar in comuna Zagra din Bistrita-Nasaud, si-a acordat la salariu un spor de 15 la suta, pentru

conditii vatamatoare. Motivul? In primul rand, calculatoarele din biroul primariei emit radiatii care pun viata angajatilor in pericol.

Munca la computer ziceti... Da, da. Deci...radiatiile. Radiatii de la fiecare. In fiecare birou e separat. Am avut contract cu o firma care a facut masuratori, in comparatie cu cele standard sunt mari. 

Practic, acest spor il primesc doar angajatii care lucreaza in conditii periculoase, ca de exemplu minerii.

"La stabilirea sporului pentru conditii periculoase sau vatamatoare de munca se au in vedere: existenta factorilor nocivi si mecanismul de actiune a acestora asupra organismului, intensitatea de actiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori, durata de expunere la actiunea factorilor nocivi, existenta unor conditii de munca ce implica o suprasolicitare nervoasa,

care determina un risc de imbolnavire sau de accidentare, structura si nivelul morbiditatii in raport cu specificul locului de munca".

Si tocmai pentru ca primarul si viceprimarul comunei nu indeplinesc conditiile, Curtea de Conturi i-a pus sa inapoieze sporul de 1500 de lei pe care l-au primit in buzunare timp de un an.

Dumitru Buscoiu, primar: Eu am luat indemnizatia, a venit Curtea de Conturi, mi-a imputat frumos, am platit suma inapoi. Suma e recuperata. In fiecare luna am platit 1500 lei.

Seful comunei spune ca e posibil sa fi interpretat gresit legea si ca de aceea si-a acordat un bonus la salariu.

N-am furat nimic! De asta sunt suparat. Am gresit! Cel care munceste, intotdeauna greseste.

Ioan Costin viceprimar: Daca am fi actionat in instanta, castigam... Dar plateste avocat, umbla drumuri. N-avem vreme de asa ceva. Am dat banii inapoi si am scapat de grija asta. Alta data o sa stim sa nu mai luam.

Vestea ca alesii au primit sporuri pentru munca periculoasa i-a impartit pe sateni in doua tabere.

Cum vi se pare, spor de munca periculoasa primarului... Pai nu mi se pare, ca ei nu au niciun risc, numai daca merg cu masina si se dau de ceva, dar n-au alt risc. Ei nu se suie nici la 2 metri, numai pe pamant, pe sol, nici pe apa nu merg, doar daca merg in vacanta.

Eu cred ca e destul de greu. E greu in casa sa te coordonezi, d-apai asa. Si dumneavoastra primiti spor ca stati in casa? Nu primim nimic!

Dumitru Buscoiu este primar in comuna Zagra de 12 ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si