Persoanele care își doresc să obțină ajutor social pe anul 2023 trebuie să știe că au nevoie de multe acte depuse.
Aceștia au nevoie de cerere tip,copie după buletin, cartea de identitate, carțile de identitate provizorii ale tuturor membrilor familiei, care au împlinit 14 ani și copia după certificatele de naștere ale copiilor.

Citește și: VIDEO- Vești bune pentru părinți! Tichetele de creșă ar putea crește de luna viitoare

Se mai solicită, de asemenea, copie după certificatul de căsătorie, copie după o hotărâre de divorț definitivă și irevocabilă, dar și o copie după certificatul de rol fiscal pentru imobile.
Aceștia mai au nevoie la dosar de o adeverință eliberată de Asociația de locatari în care să se specifice numărul locuitorilor de la acea adresă.

Citește și: Vești bune pentru milioane de români. Categoria de persoane care ar putea primi bani de la stat chiar înainte de Paște

Persoanele care pot beneficia de ajutor social

-Copiii și adulții încadrați legal în grad de handicap grav ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.700
-Familiile cu cel putin 2 copii în întreținere, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei pentru anul 2023.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citește și: O dramă socială a fost transformată în acuzații de abuz fizic și sexual. Trei surori care trăiau la lumina lumânării au fost luate de stat

-Familiile monoparentale, cu venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei
-Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutor social.


-Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidenta caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate cu baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1700 de lei.

Citește și: Scumpirile se țin lanț! Margarina și zahărul vor costa mai mult. Noile prețuri de la rafturi

Vești bune pentru părinți! Tichetele de creșă ar putea crește de luna viitoare

Tichetele de creșă ar putea crește de la 1 aprilie. Dacă în prezent valoarea este de 570 de lei pe lună, de luna viitoare ar urma să ajungă la 600 de lei pe lună. 

Valoarea tichetelor de creșă ar urma să crească, din nou, începând cu luna aprilie, conform celui mai recent proiect care se află pe masa Ministerului Muncii.

Astfel că, valoarea  tichetelor   va crește până la 600 de lei pe lună, adică cu 30% mai mult decât în momentul de față.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si