Cu toate acestea, exista numeroase familii care nu au renuntat la acest vis si care isi doresc cu ardoare ca traiul linistit sa se desfasoare sub acoperisul casei imaginate. Mai cu seama cu cat acest proiect este poate unul dintre cele mai importante si dragi din viata unui om.

Foarte multe persoane prefera sa construiasca o casa de la temelie in detrimentul unei cumparate cheie. Pe de o parte, vorbim despre dorinta de a pune in aplicare un vis, de a amenaja un spatiu dupa bunul plac, iar pe de alta parte ne referim la functionalitate, amprenta personala si

atentie catre detaliu sub toate aspectele.

Asadar, pentru ca drumul catre construcţia unei case noi sa nu se transforme intr-un cosmar sau o investitie exorbitanta, iti prezentam o serie de sfaturi esentiale si reguli de aur:

Alege modelul de casa care iti reprezinta familia

Casele au ajuns sa fie preferate in locul apartamentelor, odata pentru pentru spatiul generos pe care ti-l poate pune la dispozitie, si mai apoi pentru linistea respectiv intimitatea in raport cu alte zone rezidentiale. Ca atare, pentru confortul si bunastarea familiei este important sa stii de model de casa este cel mai potrivit.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

De exemplu, pentru o familie cu copii, proiectul de casa cu parter si mansarda poate fi o solutie demna de luat in calcul. Ideal pentru o locuinta permanenta atat in zona urbana cat si cea rurala, el este perfect pentru o familie de 4 persoane, fiind conceput astfel incat functiunile sale sa satisfaca pe deplin nevoile fiecarui membru.

Nu pleca la drum fara sa te asiguri ca un buget suficient

Da, banii sunt importanti si este bine sa fii pregatit mai ales la acest capitol. Socotelile nu se potrivesc niciodata fix pe fix, prin urmare nu ar strica sa ai o rezerva care te poate scapa de o situatie de criza. Retine ca majoritatea costurilor de constructie se refera la un metru patrat de suprafata construita, ca diferentele vin din materialele folosite, din grosimea peretilor si din spatiul pe care il vei construi.

Mai mult decat atat, Ia in calcul nevoile prezente si viitoare ale familiei. Noteaza modificarile ulterioare si integreaza-le eficient in plan.

Documenteaza alegerile si apeleaza la o echipa de profesionisti

Construirea unei case este fara doar si poate o misiune complexa, care are nevoie de timp si energie sustinuta. Ea se poate dovedi greoaie si cu multe batai de cap mai ales atunci cand nu esti de meserie arhitect sau inginer si nu stii detalii despre modul de constructie al caselor. Pentru a evita astfel de situatii, e bine sa te documentezi temeinic si apelezi la o echipa de specilaisti in domeniu.
Pe langa faptul ca in acest fel nu vei avea la fel de multe griji, echipele bine pregatite vor sti ce recomandari sa faca asupra zonei unde se va construi (in baza unui istoric si unor studii de fazabilitate).

Comunica eficient si stabiliti toate detalii inca din faza de proiect

Ca in orice proiect si situatie in care te afli, nu uita ca o buna comunicare salveaza o serie de situatii confuze. Asta daca sunt discutate si analizate inca din faza incipienta.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Daca totusi nu te pricepi, lasa specialistul sa isi faca treaba si nu interveni peste decizii importante care te pot costa pe termen lung. Stabilieste detalii si termene de executie pe care sa le urmaresti din aproape in aproape si care sa nu influenteze parcursul, respectiv bunul mers al lucrarilor.

Nu face rabat de la calitate si opteaza pentru materiale care sa isi dovedeasca eficienta si durabilitatea

Specialistii vor recomanda intotdeauna utilizarea materialelor de constructie de cea mai buna calitate. Si cum fundatia este baza, acoperisul si izolatia casei sunt la fel de importante. Chiar daca amortizarea costurilor se va face in timp, dar la final te poti bucura de caminul de vis si un confort sporit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si