Ce atracții turistice sunt în Dubai? De ce tot mai mulți români aleg să-și facă vacanțele acolo?

Dubai a devenit una dintre destinațiile preferate de români în ultimii ani, și nu numai, asta pentru că există multe lucruri de făcut, și mai ales de vizitat.

sâmbătă 16 martie 2019 , 13:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Desert Safari se numără printre cele mai interesante și distractive activități pentru care mulți optează încă din primele zile în care a ajung în Dubai. Aici te poți plimba pe dune cu mașina și cu cămilă. Și tot aici, turiștii pot degusta produse tradiționale pregătite de arabi.Un alt loc pe care aproape niciun turist nu-l ratează este Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, ea având 160 de nivele. Clădirea este o atracție care trebuie văzută și oferă vederi impresionante ale orașului și ale emiratelor din jur. Turnul a fost inaugurat la 4 ianuarie 2010, pentru a coincide cu cea de-a patra aniversare a Zilei de Aderare a Inăltimii Sale Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum ca Domnitor al Dubaiului. Burj Khalifa, este responsabilă pentru o serie de premii mondiale. Turnul a devenit cea mai înaltă structură omenească din lume, la numai 1325 de zile după începerea lucrărilor de excavare în ianuarie 2004. SKY este situat pe nivelul 148 și oferă vizitatorilor vederi fără precedent ale orașului. La nivelul 125 vizitatorii pot viziona orașul în 360 de grade cu ajutorul unor aparate care le permite să exploreze orașul în detalii vii.

Dubai Frame este noul monument uimitor al Dubaiului care oferă vizitatorilor o priveliște de neuitat atât asupra vechiului oraș, cât și asupra celui nou într-o clădire cu o arhitectură spectaculoasă.

O altă locație preferată de români este Dubai Mall, unde nu doar că fac shopping, dar și admiră fântâna Dubai care se numără printre cele mai populare atracții turistice din oraș, iar coregrafiile sale unice și faimoase în toată lumea se desfășoară la intervale regulate în fiecare seară și pot fi admirate gratuit de toți oamenii din zonă.

IMG Worlds of Adventure este cel mai mare parc tematic acoperit din lume, având o suprafață mai mare decât 28 de terenuri de fotbal. Parcul este împărțit în cinci zone tematice diferite, dotate cu 17 atracții diferite care sunt potrivite atât pentru cei tineri, cât și pentru cei cu suflet tânăr!

Dubai Parks and Resorts găzduiește 3 parcuri tematice de clasă mondială și 1 parc acvatic. Motiongate este cel mai mare parc tematic inspirat de Hollywood din regiune, el aduce la viață unele dintre cele mai îndrăgite filme ale Hollywood-ului (Smurfs, Shrek, Zoosters din Madagascar etc). Bollywood Parks este primul parc tematic din lume cu plimbări, spectacole și atracții dramatice bazate pe filmele de succes Bollywood.

Legoland e și el pe lista turiștilor doritori să vadă cele 40 de clădiri construite din lego, la fel ca Legoland Water Park, unde sunt peste 20 de tobogane și atracții.

Dacă vrei să-ți reimprospătezi cunoștințele în materie de istorie și cultură locală poți explora toate locurile cu care se mândrește districtul istoric Al Fahidi. Sunt multe lucruri de văzut, de învățat și de făcut la Centrul Sheikh Mohammed Pentru Înțelegere Culturală. Mai mult, Muzeul Cafelei și Muzeul orașului Dubai se află la doi păși de clădire.

Dacă ajungi în Dubai nu poți rata plimbarea de-a lungul Dubai Marina unde te poți bucura de obiectivele turistice, iar priveliștile sale de seară sunt superbe.

The Green Planet este un alt loc preferat de turiști. În această “pădure verticală” se regăsesc numeroase păsări tropicale și alte vietăți.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si