Judecătorii au anunțat astăzi că- pe motiv de incompatibilitate- nu a fost validat mandatul de primar al SIbiului, câștigat de Astrid Fodor la ultimele alegeri locale. ”Se aduce la cunoştinţă publică faptul că, prin încheierea pronunţată la Judecătoria Sibiu în camera de consiliu, la data de 16.10.2020, în dosarul nr. 9486/306/2020, a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu- nr.1, pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate la data de 27 septembrie 2020”, se arată în comunicatul Judecătoriei Sibiu.

Astrid Fodor este primar în Sibiu din 2014, când i-a urmat în funcție lui Klaus Iohannis 

”Doamna Fodor are soluţia de a ataca decizia Judecătoriei la tribunal. Tribunalul poate să invalideze sau să valideze pe doamna primar. În cazul în care validează, începe procedura normală, în cazul invalidării, merge pe organizarea alegerilor la propunerea prefectului, în termen de 90 de zile, de Guvernul României”, a explicat prefectul județului, Mircea Creţu. 

Fodor
Astrid Fodor riscă să-și piardă mandatul din cauza incompatibilității

Potrivit ANI (Agenția Națională de Integritate), Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012- 3 iulie 2014, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal" Sibiu. De asemenea, spunea ANI, Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate şi ca urmare a deţinerii calităţii de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr.

37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012- 3 iulie 2014, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Noul primar al Timișoarei și-a intrat pe deplin în drepturi: "Trebuie să schimbam lucruri de la rădăcină"

Din 2014 până în 2020, Astrid Fodor a fost primar al Sibiului, preluând funcția de la Klaus Iohannis. Potrivit ultimei declarații de avere, Astrid Fodor deține două terenuri (unul în Mediaș, unul în Sibiu), o casă în Sibiu (moștenire din 2020), o mașină, circa 240.000 lei în conturi bancare și încasează anual un salariu de 164268 lei, ca primar, și o pensie anuală de 37132 lei. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si