Ce cauta Gabriel Oprea si Cristian Popescu Piedone pe un monument inchinat eroilor militari cazuti la datorie? Cei doi "ctitori" si-au trecut numele pe o placheta, pentru posteritate

Gabriel Oprea si Cristian Popescu Piedone au tinut ca numele lor sa ramana scrise pentru posteritate, pe unul dintre cele mai impunatoare monumente din Bucuresti.

D.C., sâmbătă 30 iulie 2016 , 10:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Monumentul „Eroilor militari romani cazuti la datorie” din fata Palatului Copiilor din Bucuresti are pe spate o placheta de dimensiuni considerabile, care, paradoxal, nu a atras nimenul atentia pana acum.

Monumentul este situat in fata Palatului Copiilor din Bucuresti
Monumentul este situat in fata Palatului Copiilor din Bucuresti

„Monument realizat prin contributia Ministrului Apararii Nationale Gabriel Oprea si a Primarului Sectorului 4 – Bucuresti, Cristian Popescu Piedone. Autor: Valentin Tanase. Executie: Gabriela Muscalu, Paul Muscalu”, este textul care sta inscris pe placuta de pe monument.
Aceasta este placuta dedicata sponsorilor si artistilor
Aceasta este placuta dedicata sponsorilor si artistilor

Dincolo de o coincidenta suspecta de nume intre artistii care au executat lucrarea si fostul sef al CSM, Gheorghe Muscalu, procurorul cu care Gabriel Oprea si-a finalizat controversata texa de doctorat, ramane totusi un mister ce i-a determinat pe cei doi politicieni sa-si treaca numele pe un monument dedicat eroilor cazuti la datorie. Mai ales ca, dupa cum e formulata fraza inscrisa pe placheta, „contributia” pare sa fi fost facuta in nume propriu, nu de catre institutiile pe care le conduceau la vremea respectiva.

Gabriel Oprea era la acea vreme Ministru al Apararii Nationale
Gabriel Oprea era la acea vreme Ministru al Apararii Nationale

In declaratiile de avere referitoare la anul 2010, in care a fost inaugurat monumentul, nici la Gabriel Oprea si nici la Piedone nu apar inregistrate sume de bani care sa fi fost donate catre constructia acestui monument in nume propriu.

Numele eroilor cazuti la datorie sunt scrise pe partea din fata a statuii
Numele eroilor cazuti la datorie sunt scrise pe partea din fata a statuii

Monumentul eroilor militari cazuti la datorie a fost inaugurat in octombrie 2010 in prezenta ex-Presedintelui Traian Basescu, a lui Gabriel Oprea (ex-Ministru al Apararii), a lui Cristian Popescu Piedone sau al lui Neculai Ontanu. In prezent, monumentul este pazit non-stop de doi militari.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si