Cum e mai rentabil - la casa sau la bloc? Asta e intrebarea, dupa ce preturile in imobiliare au explodat in mai toata tara. De exemplu in Timisoara- capitala Banatului, un apartament cochet in centrul orasului se vinde cu 1500-2000 de euro/ metrul patrat.
 
Nicoleta Pop, agent imobiliar: Acest apartament are doua camere, 50 de metri patrati, este pus in vanzare la o suta de mii de euro.la

vanzare pretul e exagerat, pretul lui real fiind undeva la 80 de mii de euro astazi.

Costurile de intretinere, insa, sunt la polul opus. Pentru incalzirea pe timp de iarna veti plati maximum 250 de lei.

De la bloc ne mutam la casa,  intr-o zona rezidentiala de langa Timisoara. Mai precis, in comuna Dumbravita, considerata cea mai bogata din Romania. Despre avantajele si dezavantajele unei locuinte aici ne povesteste Adrian, un tanar om de afaceri care are o vila de 340 de metri patrati si o curte de doua ori mai mare.

Adrian: Gazul a fost undeva la 700 de lei. Anul asta sper sa fie mai putin pentru ca am reizolat casa. Avantajele: o curte, un gazon, o pisicina cine are, un gratar. Poti sa-ti inviti prietenii. Distractiile in week-end, nu mai mergi in nu stiu ce statiune, te chefuiesti acasa.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ne mutam la Constanta, unde dezvoltatorii au inceput sa construiasca adevarate palate, inspirate din cartierele de lux din Beverly Hills. In ciuda pretului urias, exista deja doritori care se intrec in oferte.

Ionut Cornel Anca, agent imobiliar: Am in spatele meu o casa extrem de interesanta, cu o suprafata de teren de 1.000 de metri patrati si o suprafata utila, locativa de 700 de pentru patrati.

Aceasta proprietate se vinde la pretul de 749.000 de euro.

Milionarul care va achizitiona conacul situat in cartierul constantean Palazu Mare se va lovi de un dezavantaj. Trebuie sa angajeze o echipa intreaga de gradinari, menajere, valeti si bucatari pentru acesta bijuterie imobiliara. Priviti numai cum arata la interior.

Maria Dogaru, broker imobiliar: Acesta este living-ul, avem la parter un spatiu deschis, are loc dining-ul bucataria, cu mic dejun. O  scara superba care duce la etajul 1 si un tablou superb.
O proprietate deosebita vine la pachet cu un dormitor deosebit, un dormitor cu o deschidere ampla, cu mobiler din lemn masiv sculptat, care este conectal la o baie de 50 m patrati, cu Jacuzzi.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Investitorii vand cu succes si apartamentele spatioase, cu vedere la mare, construite in zona de fite din Mamaia. Toate au centrala termica, iar incalzirea pe timp de iarna nu depaseste suma de 300 de lei lunar.

Ionut Cornel Anca, agent imobiliar: Are o suprafata de 148 de metri patrati si se vinde aucm la pretul de 128.000 de euro.

Daca va doriti o casa in capitala, aflati ca cea mai buna investitie este in afara orasului, in cartierele rezidentiale. O vila noua porneste de la 100 de mii de euro, dar dezavantajul este distanta mare

fata de centrul Bucurestiului. Cat despre apartamente, oferta variaza in functie de zona. Preturile pentru o locuinta cu doua camere incep de la 45 de mii de euro si pot ajunge chiar si la 200 de mii de euro in sectorul 1.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si