Ce elevi pot continua cursurile online şi după ridicarea stării de alertă. Anunțul ministrului Educației

Care sunt elevii care pot continua cursurile online şi după ridicarea stării de alertă? Această întrebare care a stat mult timp pe buzele părinților nedumiriți dacă trebuie sau nu să își trimită copiii la școală. 

Author: Alexandra Costea luni 14 martie 2022 , 20:11

Ce elevi pot continua cursurile online şi după ridicarea stării de alertă. Anunțul ministrului Educației

Ce elevi pot continua cursurile online şi după ridicarea stării de alertă. Anunțul ministrului Educației

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autorităţile informează că, începând cu data de 9 martie 2022,  "nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor COVID-19. Clasele

/ grupele/ unitățile de învățământ care la data încetării stării de alertă funcționează în sistem online vor continua să funcționeze în acest sistem până la sfârșitul perioadei dispuse în deciziile de suspendare a activității cu prezență fizică".

Care sunt elevii care pot continua cursurile online şi după ridicarea stării de alertă?

Mai exact este vorba despre aproape 3.000 de elevi doar în București. Aceştia nu mai au nevoie de o altă adeverinţă de la medicul specialist. Trebuie doar să comunice şcolii că vor sa îşi prelungească perioada de învăţământ online. Decizia vine după ce Sorin Cîmpeanu a modificat ordinul pentru funcţionarea şcolilor.

Citeste si: Ce conține noua schemă de ajutor pentru facturile românilor la curent și gaze. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

,,Până la finele semestrului doi, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip I, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite vor putea beneficia de învăţământ hibrid", a informat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Este unica excepţie legală de la şcoala în format tradițional pentru un moment. Noua lege a Educaţiei, însă, va cuprinde şi formula de învăţământ hibrid care va ajuta la digitalizarea sistemului, promite Sorin Cîmpeanu. 

Relaxarea restricţiilor după ridicarea stării de alertă

Printr-o notă trimisă inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv Inspectoratului Şcolar al Municipiului București, Ministerul Educaţiei informează că,  "începând cu data de 9 martie 2022, va înceta starea de alertă instituită pe teritoriul României. Prin urmare, încetează și măsurile sectoriale privind educația cu aplicabilitate în starea de alertă, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare".

Citeste si: Senatul a adoptat un nou proiect referitor la activitatea lucrătorilor casnici. Cu ce sumă vor fi plătiți

"Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, emis în baza Legii nr. 55/2020 și OUG nr. 141/2020, a fost abrogat astăzi, 8.03.2022 (prin ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3343/707/08.03.2022)", se precizează în comunicat.

Citeste si: Doi bărbați din Galați au fost găsiţi morţi în casă. Pompierii dau vina pe o butelie montată incorect


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si