Începând cu anii 1980, porțiunea de 100 km a râului Mississippi care leagă New Orleans și Baton Rouge, Louisiana, a fost cunoscută sub numele de „Aleea Cancerului”.

Numele provine din faptul că locuitorii zonei au șanse cu 95% mai mari de a dezvolta cancer decât americanul obișnuit.

Un motiv important pentru acest lucru este concentrarea instalațiilor industriale de-a lungul coridorului- în special fabricile de producție petrochimică, dintre care multe emit oxid de etilenă, o toxină extrem de puternică care este considerată cancerigenă de către Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) și care a fost legată de cancerul

de sân și de cel pulmonar. 

Cifre duble față de zonele unele riscul de a face cancer e inacceptabil

Deși riscurile generale de a trăi în regiune au fost clare de zeci de ani, pericolele exacte sunt încă în centrul atenției- iar ultimele date arată că estimările Agenției EPA au subestimat dramatic nivelurile de oxid de etilenă din sud-estul Louisianei.

În medie, conform unui nou studiu publicat marți, nivelurile de oxid de etilenă din inima Aleeei Cancerului sunt mai mult decât dublu față de pragul peste care EPA consideră că riscul de cancer este inacceptabil.

Pentru a colecta noile date, cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au condus monitoare de aer extrem de sensibile de-a lungul unui traseu planificat unde se află o concentrație de instalații industriale despre care se știe că emit oxid de etilenă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Monitoarele au detectat niveluri care au fost de până la 10 ori mai mari decât pragurile EPA, iar cercetătorii au reușit să detecteze urme de toxină care se scurge din instalații de la 10 km distanță, potrivit Gizmodo.com.

Măsurătorile rezultate au fost semnificativ mai mari decât valorile modelelor de emisii ale EPA și ale agenției de stat de mediu pentru zonă.

Poluarea cu oxidului de etilenă, mortală

"Din peste două decenii în care am făcut aceste măsurători, am descoperit întotdeauna că concentrațiile măsurate ale aproape tuturor poluanților sunt mai mari decât ne așteptăm”, a spus Peter DeCarlo, profesor asociat la Universitatea Johns Hopkins și autor al studiului.

"În cazul oxidului de etilenă, acest lucru este deosebit de important din cauza riscurilor pentru sănătate asociate cu acesta”, a explicat profesorul. 

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Agența EPA calculează pragurile de expunere pentru diferite substanțe chimice prin evaluarea nivelului la care provoacă o incidență crescută a cancerului. Pentru oxidul de etilenă, EPA a stabilit că inhalarea a doar 11 părți per trilion de substanță chimică în timpul vieții poate duce la un caz suplimentar de cancer la 10.000 de oameni.

Cu cât concentrația este mai mare, cu atât este mai mare riscul de cancer.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si