Ce face ministrul Sanatatii, in timp ce pacientii sunt carati in ambulante care gonesc cu usile deschise? Iata raspunsul
Actual

Ce face ministrul Sanatatii, in timp ce pacientii sunt carati in ambulante care gonesc cu usile deschise? Iata raspunsul

A.L.
14 nov 2017

Oamenii mor plimbati intre spitale cu ambulante care ar fi trebuit de mult casate. Mai grav este ca salvarile ajung la caz fara medici din cauza lipsei de personal si tot mai multi pacienti mor cu zile. Ce face ministerul sanatatii in acest timp?

 

Oamenii mor cu zile chiar in mainile celor care ar trebui sa ii salveze. De cele mai multe ori echipajele de pe ambulante se lupta cu mainile goale in fata mortii. Si din pacate...pierd.


TUDOR CIUHODARU


"Oameni caere asteapta jumatae de ora accidentati pe trecerea de pietoni sa vina smurdul, servicii neprofesioniste, timpi mari de asteptare, ambulante vechi uzate si o lipsa cronica de personal"

Probleme grave sunt si la ambulantele private. Pacientul traieste daca are noroc.


Pacienta transportata cu usile deschise a fost nevoita sa plece din nou la drum. La spital a venit sa o duca acelasi sofer, care, ieri, in goana nebuna, nu a auzit cand femeia tipa de pe targa.


Astazi, surpriza! Cei de la firma privata au trimis o alta ambulanta si, de data aceasta, cu doi soferi. Oare sa fie siguri ca macar unul dintre ei va auzi strigatele, in caz ca, Doamne fereste, usile iar se vor deschide?


Deocamdata, soferul e anchetat de superiori si inca nu s-a stabilit daca va fi sanctionat. Acum a circulat cu viteza redusa, ba chiar a si oprit de doua ori pe drum, ca sa verifice starea pacientei. 


Chiar daca pentru sanatate s-a alocat cel mai mare buget de pana acum, oamenii inca mor in ambulante.

Vizibil grabit, ministrul s-a scuzat iar ulterior a venit si reactia oficiala de la purtatorul de cuvant.


"Este nevoie de ambulante noi. Vom achizitiona peste 2700 de ambulante, dintre care 2200 vor merge catre serviciile judetene, iar 500 vor ramane in cadrul SMURD-ului"


Medicii spun bani sunt, insa investitiile in sistem se fac fara cap.

Noi, ca si milioanele de pacienti care ajung anual pe mainile medicilor asteptam sa vedem daca aceste promisiuni vor fi respectate.

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook