Ștefan Godei, liderul și coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câștigat peste 3,7 milioane de lei, își cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate și lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reușit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracții, informează Digi 24. Vă informăm că urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional!

Ștefan Godei, liderul și coordonatorul grupului care a pornit afacerea cu azile de bătrâni își cheltuia o parte din bani pe droguri, prostitutate și lăutari, potrivit procurorilor DIICOT.

Ștefan Godei, liderul și coordonatorul grupului care a pornit afacerea cu azile de bătrâni își cheltuia o parte din bani pe droguri, prostitutate și lăutari, potrivit procurorilor DIICOT.

[Sursa foto: Colaj Digi24 & Libertatea]

Câți bani câștiga patronul de la ”azilele groazei”?

Potrivit referatului întocmit de procurori, gruparea lui Godei a obținut în mai puțin de doi peste 3,7 milioane de lei de la mai multe Direcții de Asistență Socială, printre care cele din Ilfov, Sector 3 și Sector 6. Ștefan Godei își cheltuia o parte din banii câștigați pe distracții, constând în petreceri cu droguri, prostituate și lăutari, arată procurorii DIICOT.

Citește și: Argeș verifică azilele de bătrâni, centrele pentru persoane cu dizabilități. Situația din Ilfov a îngrijorat autoritățile din mai multe județe

Potrivit referatului întocmit de procurori, gruparea lui Godei a obținut în mai puțin de doi peste 3,7 milioane de lei de la mai multe Direcții de Asistență Socială.

Potrivit referatului întocmit de procurori, gruparea lui Godei a obținut în mai puțin de doi peste 3,7 milioane de lei de la mai multe Direcții de Asistență Socială.

[Sursa foto: Libertatea]

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023,

a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, se menționează în referatul întocmit de procurori. Alți bani mergeau în investiții imobiliare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Medicii au descoperit viermi în rănile bătrânilor din azilele groazei. Aceștia primeau adesea o felie de pâine cu margarină, iar restul mâncării era furată

„Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str.(...), sector 1, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat(...), com.(...), jud. Ialomița”, potrivit aceleiași surse. În total, membrii grupului infracțional, organizat condus Ștefan Godei au obținut de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul altor primării, conturile Asociației „Sf. Gabriel cel Viteaz”, suma totală de 3.763.869 de lei în perioada 25.11.2021- 08.06.2023. Cele mai mari sume au provenit de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) și DGASPC Ilfov (1.178.233 lei).

Două persoane, arestate preventiv în acest caz

Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în acest dosar, alături de fratele său, Daniel Godei, care avea rol de coordonator în cadrul grupului. El a fost inițial asociat cu consiliera Gabrielei Firea într-una din asociațiile înființate pentru desfășurarea așa-ziselor activități de îngrijire a bătrânilor. La câteva zile după izbucnirea scandalului, consiliera Ligia Gheorghe, care este martoră în dosar, s-a suspendat din funcția de la Ministerul Familiei, până la finalizarea cercetărilor.

Citește și: Ce sume uriașe câștigau patronii din azilurile groazei din Voluntari: ”Probabil că de foame și-au mâncat hainele”

Victimele erau cazate şi în condiţii improprii, în imobile care nici măcar nu erau racordate la reţeaua de canalizare.

Victimele erau cazate şi în condiţii improprii, în imobile care nici măcar nu erau racordate la reţeaua de canalizare.

[Sursa foto: Libertatea]

Potrivit procurorilor DIICOT, afacerea pusă la cale de ei consta în exploatarea persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile, pe care le internau în condiții inumane în ceea ce presa a numit „azilele groazei” și încasau de la direcțiile de asistență socială sume mari de bani în contul unor servicii fictive de îngrijre a bătrânilor. 

”Când au sosit la noi, am rămas șocați de starea precară în care se aflau. Ca și cum ar fi fost închiși și uitați într-un container. Deshidratați, slabi și extrem de murdari. Investigațiile medicale au depistat în două cazuri obiecte străine în stomac. Nasturi și mărgele. Probabil că de foame și-au mâncat hainele….”, a spus un doctor de la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota, sub protecția anonimatului. „Când le-am dat parizer cu pâine, s-au repezit și au mâncat ca și cum ar fi fost prima masă din viața lor!”, a declarat pentru Libertatea un cadru medical de la secția UPU SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. 

Bătrânii erau lăsați înfometați și stăteau în condiții greu de imaginat

Victimele erau cazate şi în condiţii improprii, în imobile care nici măcar nu erau racordate la reţeaua de canalizare. În situaţiile în care fosa septică refula, acestea erau puse să care cu găleata dejecţiile, relevă discuţiile dintre angajaţi, spune un martor, potrivit  stirileprotv.ro.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

O femeie care avea o rană foarte gravă la mână a avut parte ulterior de o întâmplare halucinantă.

Potrivit procurorilor DIICOT, afacerea pusă la cale de ei consta în exploatarea persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile, pe care le internau în condiții inumane.

Potrivit procurorilor DIICOT, afacerea pusă la cale de ei consta în exploatarea persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile, pe care le internau în condiții inumane.

[Sursa foto: Libertatea]

„Am găsit-o pe doamna cu mâna roşie, ardea, cu o bubă, iar înăuntru, am stors-o şi a ieşit ca un vierme, ca o muscă, sper să nu fi fost intrată acolo vreo arătanie d-asta. Noi am făcut nişte poze mai concludente...”, i-a relatat asistenta managerului.

De amintit faptul că bătrânii neîngrijiți și supuși unor condiții greu de imaginat, au fost descoperiți în urma perchezițiilor DIICOT din 4 iunie de la două azile pentru vârstnici din Voluntari și unul din Afumați. Așadar, în total, 42 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați de urgență la trei spitale din București: Militar Central, Floreasca și Gerota. Șase persoane au fost internate, în urma investigațiilor efectuate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si