Putin și-a exprimat speranța că legăturile dintre Moscova şi Budapesta se vor consolida, precizează Kremlinul, citat de AFP şi EFE.

Ce i-a transmis Vladimir Putin lui Viktor Orban după victoria în alegerile parlamentare

"Șeful statului rus s-a declarat convins că, în ciuda unei situații internaționale dificile, dezvoltarea viitoare a legăturilor bilaterale şi a parteneriatului între Moscova şi Budapesta va corespunde intereselor popoarelor rus şi ungar", se precizează în comunicatul președinției ruse.

Cu 53,1% după numărarea a 98% din voturi, FIDESZ, partidul lui  Viktor Orban, a câștigat alegerile legislative care au avut loc duminică în Ungaria, la mare diferență față de Alianța opoziției unite, condusă de Peter Marki-Zay (35%).

Citeste si: Vladimir Putin l-a felicitat pe Viktor Orban pentru victoria în alegeri. Ce mesaj i-a transmis liderul de la Kremlin

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Presa internațională notează că, după anunțarea rezultatelor parțiale, premierul maghiar a profitat de ocazie pentru a se distanța din nou de Uniunea Europeană.

Astfel, potrivit BBC, Orban i-a criticat pe "birocrații de la Bruxelles" și pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, numindu-i "adversari", în discursul de după închiderea urnelor.

Analiști: Orban a fost avantajat electoral de războiul din Ucraina

Analiștii scenei politice maghiare spun că Orban a fost avantajat electoral de războiul purtat de Rusia în Ucraina l-a avantajat pe Orban.

Citeste si: Traian Băsescu este implicat într-un nou dosar penal de fals: „Nu mă voi prevala de imunitatea parlamentară”

El s-a prezentat în fața alegătorilor drept garantul stabilității în vremuri tulburi.

Putin și Orban au de mult timp relații amicale, în ciuda numeroaselor crize între Moscova, de o parte, și UE și NATO, de cealaltă parte, Ungaria fiind membră a acestor din urmă organizații.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si