Ce impozit plătește românul cu cea mai mare pensie! Incredibil, cât ar plăti un salariat cu același venit

Un fost șef de penitenciar și fost procuror, Gheorghe Bălășoiu, are cea mai mare pensie, valaoarea acesteia este 73.890 de lei pe lună.

Author: C.L. luni 27 ianuarie 2020 , 21:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Gheorghe Bălășoiu este fost șef de penienciar și fost procuror. În vremea guvernului PSD pensia lui a fost dublată. Fostul magistrat a devenit cunoscut după ce s-a aflat că are cea mai mare pensie din țară.

Gheorghe Bălășoiu, fost comandant al Penitenciarului Colibași a plecat de la suma de 34.000 de lei, dar după majorările din sistemul de pensii din vremea guvernării PSD, a ajuns la suma de 73.890 de lei pe lună.

Citeste si: Pensionarii români, săracii Europei. Cât primește în medie, un pensionar și cât trebuie să dea pe mâncare și utilități

Citeste si: Ce pensie are soția lui Ion Iliescu! Nina Iliescu a recunoscut câți bani încasează în fiecare lună

Asta în condițiile în care în 2017, pensia lui era de 34.000 de lei. Ulterior, suma a fost dublată și a ajuns să primească, pe lună, 73.890

de lei. Conform calculului realizat cu calculweb.net/impozitare-pensii, pensionarulul i se oprește un impozit de 11.502 lei, astfle încât în mână, acesta primește 62.388 de lei.

În același timp, un salariat cu un venit brut de 73.890 de lei, ar fi impozitat mai mult. Conform calculatorvenituri.ro, la un venit brut de 73.890 de lei, salariul net este de doar 43.225 de lei, pentru că impozitul și alte contribuții ajung la 30.665 de lei.

Cum a ajuns Gheorghe Bălășoiu să aibă pensia de 73.890 de lei pe lună

Gheorghe Bălășoiu are 73 de ani, este din Argeș și a ieșit la pensie în 2005. Cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, el a fost încadrat ca procuror. El și-a exercitat noua funcție la Curtea de Apel Pitești doar două săptămâni.

Mai mult decat atât, pentru a-și crește suma primită pentru ultima lună de muncă, Bălășoiu a renunțat la zilele de concediu din ultima perioadă de activitate înainte de pensionare și a executat foarte multe deplasări în scop de serviciu.

În funcție de banii primiți pentru concediu și deplasări, i s-a calculat apoi pensia.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si