Toti patim, din cand in cand, sa simtim nevoia de dulce, insa acest lucru nu reflecta o nevoie a organismulu, ci nevoia de glucoza a creierului, explica medicul nutritionist Mihaela Bilic.
Aceasta a explicat diferenta dintre mancatul de foame, ca necessitate a organismului, si mancatul emotional, care tine de o “nevoie de calmare a capului”.
"Mancatul de foame se traduce prin senzatii fizice, corpul simte si atunci avem fie la nivelul stomacului sau al tubului digestiv usor gol sau crampe, ulterior, daca senzatia de foame creste, slabiciune, o lipsa puterii de concentrare. Pe masura ce foamea avanseaza ajungem la nervozitate, iritabilitate. In schimb, mancatul emotional nu reflecta o nevoie de nutrienti a organismului ci o nevoie de glucoza a creierului. El cu glucoza functioneaza dar, in acelasi timp, il si anesteziasa, ii da stare de bine. Mancatul emotional ne indeamna spre dulce sau spre produse fainoase — paine, pizza, paste—, pentru ca ele contin glucoza. Este o chestiune care mai degraba tine de nevoia de calmare a capului.
Aceasta a adaugat ca mancarea traditionala este foarte buna, atata timp cat folosim foarte putin