Ce măsuri de siguranță au luat autoritățile britanice în timpul ceremoniei de încoronare a Regelui Charles al III-lea.  Ceremonia de Încoronare a Majestății Sale Regele și a Majestății Sale Regina Consoartă reprezintă un moment de o mare importanță pentru istoria britanică, dar și pentru restul lumii.  

Securitate maximă la ceremonia de încoronare. Măsurile luate de autoritățile britanice

Ce măsuri de siguranță au luat autoritățile britanice în timpul ceremoniei de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Ce măsuri de siguranță au luat autoritățile britanice în timpul ceremoniei de încoronare a Regelui Charles al III-lea

[Sursa foto: PixaBay]

Sâmbătă, pe 6 mai, are loc ceremonia de Încoronare la Westminster Abbey, unde Majestățile Lor vor fi încoronate și vor primi coroanele regale. 

Duminică, pe 7 mai, are loc un concert spectaculos la Castelul Windsor. De asemenea, locurile simbol din Marea Britanie vor fi iluminate cu ajutorul proiecțiilor, laserelor, dronelor și instalațiilor electrice, oferind un spectacol impresionant pentru toți cei prezenți.

Luni, pe 8 mai, premierul a proclamat sărbătoare națională în cinstea Încoronării și a oferit tuturor posibilitatea de a se alătura comunităților și cauzelor bune și de a participa prin intermediul activităților de caritate.

În timpul acestor evenimente, autoritățile vor lua măsurile de mare siguranță pentru a nu exista probleme de niciun fel. 

Citește și: Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce personalități sunt invitate?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Potrivit Ministerului de Interne britanic, program special de control al traficului aerian a fost întocmit pentru demnitarii care ajung în Marea Britanie pe cale aeriană. Securitatea va fi întărită la punctele de aterizare: Northolt în Middlesex și Biggleswade.

Aceste măsuri vin pe fondul temerilor că protestatarii împotriva schimbărilor climatice ar putea viza sosirile cu avioanele private.

De asemenea, străzile vor fi pline ochi de un număr mare de ofițeri înarmați. Lunetiști vor fi amplasați pe acoperișuri și drone de poliție vor monitoriza mulțimile pentru eventuale activități suspecte.

Forțele Speciale vor fi, de asemenea, în așteptare, ca parte a Mecanismului de Apărare împotriva Terorismului din Regatul Unit, cu elicopterele Blue Thunder 2 pregătite în cazul unui atac.

Alte detalii inedite despre ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Ce măsuri de siguranță au luat autoritățile britanice în timpul ceremoniei de încoronare a Regelui Charles al III-lea

Ce măsuri de siguranță au luat autoritățile britanice în timpul ceremoniei de încoronare a Regelui Charles al III-lea

[Sursa foto: colaj]

Ceremonia  se așteaptă să dureze mai puțin față de cea organizată pentru Elisabeta în 1953. 

În acea perioadă, procedeul a durat aproximativ trei ore și a atras 8.251 de oaspeți oficiali. Mai mult de atât, aceștia au fost înghesuiți în rânduri care erau construite special pentru eveniment, în Westminster Abbey. De asemenea, acest procedeu a inclus reprezentanți din 129 națiuni și teritorii.

Palatul a confirmat invitația a 2.000 de oaspeți. Slujba religioasă este programată să dureze aproximativ o oră.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În zilele următoare, o poză a invitației oficiale urmează să fie trimisă. Invitația este proiectată de artistul heraldic Andrew Jamieson și prezintă motivul „Omului verde”, o figură străveche din folclorul britanic, „simbol al primăverii și al renașterii, pentru a celebra noua domnie”. 

Citește și: Biografia Regelui Charles al III-lea. Viața celui mai în vârstă monarh din istoria Marii Britanii

O altă premieră în timpul ceremoniei este că Charles se va ruga cu voce tare, în timp ce îi va cere Domnului să poată "fi o binecuvântare pentru toţi copiii, pentru toate credinţele şi cultele". 

Marți, Casa Albă a confirmat faptul Statele Unite vor fi reprezentate de prima doamnă: Jill Biden.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si