Ce nume se sărbătoresc de Rusalii 2023? Sărbătoarea Rusaliilor are loc atunci când Duhul Sfânt îi înalță pe Apostolii lui Dumnezeu și le dăruiește acestora harul de a împrăștia învățăturile divine prin toată lumea. 

Semnificația Rusaliilor provine din latinescul „rosalia”, care simbolizează sărbătoarea trandafirilor, dar reprezintă şi fetele împăratului Rusalim, despre care se credea că aveau puteri magice şi seduceau oamenii, pedepsindu-i pe cei care nu le respectau. 

Ce nume se sărbătoresc de Rusalii 2023?

Ce nume se sărbătoresc de Rusalii 2023?

Ce nume se sărbătoresc de Rusalii 2023?

[Sursa foto: PixaBay]

Deși mulți români nu știu că de Rusalii se sărbătoresc și câteva nume, iată aici pe cine sărbătorim în această zi și câteva mesaje pe care le puteți adresa pentru a le face ziua mai frumoasă!

În ziua de Rusalii  sunt celebrate trei nume: Roxana, Rusalin și Ruxandra. 

Iată și câteva mesaje pentru sărbătoriții acestei zile!

Citește și: Rusalii 2023: Tradiții și obiceiuri importante pe care credincioșii trebuie să le respecte! Ce se face și ce nu se face în această zi?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

„Toate florile din lume pentru tine, Roxana! Să ai o zi superbă și să te bucuri de ziua numelui tău la fel cum aceste flori se bucură de lumina soarelui.”

„Să trăiești cu numele! Îți doresc din suflet ca visurile să îți devină realitate, ai parte de multă iubire din partea celor dragi și să ai sănătate! La mulți ani, Roxana!”

„Draga mea prietenă, Ruxandra! Îți doresc să te bucuri și să zâmbești în această zi minunată de Rusalii! Să ai parte de multe raze de soare, bucurie cât cuprinde, să ai inima plină de

speranță și fericirea să apară în viața ta la orice pas. La mulți ani!”

„Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani înfloritori!”

„La mulți ani, Roxana! De ziua numelui să ai parte de multă fericire, realizări și să te bucuri mereu de orice lucru frumos care apare în viața ta!”

Rusalii 2023. Tradiții și obiceiuri importante!

Ce nume se sărbătoresc de Rusalii 2023?

Ce nume se sărbătoresc de Rusalii 2023?

[Sursa foto: arhiva]

Zilele de Rusalii vin cu o serie de tradiții și obiceiuri din moși strămoși. O mare parte dintre acestea sunt păstrate cu sfințenie și astăzi.

Citeste si: Iarna 2024-2025 vine cu vești bune pentru femeile pensionare! Ce schimbări vor avea loc și ce ajutor se va acorda- kfetele.ro

Citeste si: Momente critice pentru Laura Cosoi! Actrița se confruntă cu mai multe probleme de sănătate: ”Am ajuns la spital”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Dansul Călușarilor”  este un obicei străvechi ce se practică de Rusalii, acesta este un joc ce binecuvântează satul, aducând sănătate și noroc în gospodăriile oamenilor. Vine din zona Olteniei și presupune ca feciorii din sat să meargă din casă în casă pentru a alunga spiritele rele și necazurile. Pentru dansul lor, călușarii sunt răsplătiți de locuitori cu frunze de pelin și nuc, usturoi, apă, sare și cu bani sau băutură.

Citește și: Calendar ortodox 3 iunie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?

„Împănatul boului”  este un obicei care își are originile în Ardeal și presupune decorarea cu flori a unui bou, urmând ca acesta să fie lăsat să se plimbe de unul singur pe străzile satului. Când ajunge în fața bisericii localității, preotul sfințește animalul și apoi oferă de băut persoanelor care au participat la acest eveniment. Tradiția spune că după ce boul va fi eliberat, o fată trebuie să-l prindă și să-l îmblânzească, apoi să înconjoare masa din biserică de trei ori. În bătrâni se zice că tânăra care reușește să ducă la bun sfârșit această misiune se va căsători în scurt timp.

„Udatul nevestelor”  este un alt obicei practicat în Ardeal și presupune ca femeile din sat să fie stropite cu apă de bărbați pentru a rămâne frumoase și sănătoase tot anul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si