Pe 15 august și 8 septembrie, creștinii o prăznuiesc pe Sf. Maria. În aceste zile, persoanele care poartă acest nume, dar și derivate ale acestuia, își sărbătoresc onomastica. Află ce nume trebuie să porți ca să sărbătorești de Sf. Maria.

Numele Marius: se sărbătorește sau nu se sărbătorește în această zi sfântă?

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Maria?

Prăznuirea sărbătorii de Sf. Maria este motiv de bucurie pentru milioane de români. În aceste zile dedicate Fecioarei Maria, oamenii care poartă anumite nume își sărbătoresc ziua onomastică.

Află care sunt numele incluse în categoria derivatelor de la Maria, care pot sărbători pe 15 august, dar și pe 8 septembrie.

Numele "Maria" înseamnă, în limba ebraică, "cea iubită" sau cea" îndrăgită".

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Persoanele care poartă numele de: Mariana, Marian, Marin, Marinel, Mara, Marta, Marilena, Marina, Marinela, Mari, Meri, Mărioara, Mioara, Măriuța, Măriuca, Marița, Marusia, Marisa, Maricica, Mia.

Biserica Ortodoxă precizează că pe 15 august, când se prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, nu se urează, de fapt, "La mulți ani". Astfel, rămâne ca cei care poartă numele de Maria și derivate ale acestuia, să își celebreze onomastica pe 8 septembrie, când se prăznuiește Nașterea Fecioarei Maria.

Citește și: La mulți ani de Sf. Maria 2023: Mesaje, urări și felicitări pentru sărbătoriții zilei

Numele Marius, dilema creștinilor

Numele "Marius" are origine romană, fiind inspirat de numele zeului roman al războiului, Marte, care înseamnă "războinic".

Alte surse susțin că numele Marius provine din latină și înseamnă "mar, maris", ceea ce înseamnă "mascul".

Potrivit unor informații, în limba latină, acest nume ar înseamna și varianta masculină a numelui Maria. 

Biserica Ortodoxă nu celebrează numele Marius în zilele dedicate Sf. Maria. 

Astfel, rămâne la decizia fiecărei persoane care poartă numele de Marius, dacă alege să sărbătorească sau nu onomastica, cu prilejul acestei sărbători.

Citește și: VIDEO- Primar pictat și apoi șters din biserică. Edilul a ajuns pe pereții bisericii fără să vrea: "Nu a fost ideea mea această chestiune, nici nu am dorit"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si