Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2020?

Sfântul Andrei 2020 este prăznuit în calendarul creștin ortodox pe 30 noiembrie, iar mii de români poartă numele Sfântului Apostol Andrei, considerat ”Ocrotitorul României”.

Alina Raducu, duminică 29 noiembrie 2020 , 13:34

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2020?
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2020?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În România, aproximativ 720.000 de romani, dintre care 368.523 bărbați si 349.079 femei, își sărbătoresc onomastica de ziua Sfântului Apostol Andrei

Din totalul româncelor care își sărbătoresc onomastica, 293.745

poarta numele Andreea, 26.325 pe cel de Andra, iar alte 21.442 femei se numesc Andreea. Totodată, 7.205 femei au numele Andreia, iar alte 356, Andruța sau Andrușa.

Majoritatea bărbaților, respectiv 346.959, poarta numele de Andrei. Alți 12.316 se numesc Andras, 4.208 – Andreas, iar 3.237, Endre, conform statisticilor MAI.

Pentru a știi care sunt toți sărbătoriții acestei zile, pentru a nu rata pe cineva mai jos sunt câteva nume derivate din numele Andrei, iar pentru cei care vor să știe semnificația numelui Andrei, acesta vine din greaca si înseamnă: bărbăție, curaj.

Iată care sunt numele derivate din numele Andrei:

Andreea
Andra
Andrada
Andraș
Andruș
Andruța
Andreas
Andrias
Andries
Adi
Andi
Andu
Andru
Andreiu
Edra
Endre
Deia
Deea

Care este semnificația numelui Andrei?

Andrei – Sf. Apostol Andrei, „cel dintâi chemat” la propovăduire, este, conform tradiției, și primul care a adus creștinismul pe meleagurile noastre.

Prenumele de Andrei și Andreea provin de la numele elen „ Andreas”, derivat de la cuvântul „andreios”, care înseamnă „bărbătesc, curajos”.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2020?
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2020?

Citeste si: Sf. Andrei 2020: Când se pune, de fapt, grâul la încolţit? Tradiţii
Citește Și: Mesaje de La Mulți Ani de Sfântul Andrei

Apostolul Andrei este primul ucenic al Mântuitorului Iisus Hristos, împreună cu fratele său, Sfântul Apostol Petru.

Conform tradiţiei bisericeşti, consemnată de Eusebiu de Cezareea, cel mai important istoric din primele veacuri creştine, Sfântul Apostol Andrei a predicat Evanghelia în Bitinia, Bizantia, Tracia şi Macedonia, cu ţinuturile din jurul Mării Negre, în Sciţia Mică (Dobrogea de astăzi) şi Crimeea. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea Apostolului pe aceste meleaguri.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Copilul care a prezis pandemia de coronavirus a făcut noi dezvăluiri! Ce se va întâmpla... Copilul care a prezis pandemia de coronavirus a făcut noi dezvăluiri! Ce se va întâmpla în următoarele luni
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce... PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce orașe au fost depistate?
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si