Ce nume sunt sărbătorite azi de Sfinții Constantin și Elena?! Lista completă

Azi, 21 mai 2021, este sărbătoare mare în România. Anual, 1,8 milioane de români își serbează ziua de nume. Iată care este lista numelor sărbătoriților.

Author: Georgiana Balaban vineri 21 mai 2021 , 09:20

ce nume sunt sărbătorite de constantin și elena
La mulți ani, Elena![Sursa foto: pinterest]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Astăzi sunt prăznuiți Sfinții Constantin și Elena. Peste un milion de bărbați poartă acest nume. Cel mai cunoscut nume este cel de Constantin, urmat de derivatele lor. Peste 700.000 de femei poartă numele de Elena și derivatele sale.

Citeste si: Rusalii 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea şi câte zile libere vom avea?

Lista completă a numelor sărbătorite de Sfinții Constantin și Elena

Derivate ale numelui Constantin

Constantin; Costea; Costel; Costache; Costin(a); Codin(a); Constanța; Constantiu; Costandin(a); Constantina; Dinu; Dina; Tinu; Tina; Costel(uș); Costelica; Costică; Costaș; Tica; Ticu; Titi(șor); Titel(us); Dinicu; Dinică; Tinuț; Tinel; Tanța; Tănțică; Tanți.

Numele de Constantin provine din limba latină. Acest prenume semnifică hotărâre, statornicie, fermitate. Numele Constantin transmite că, în viață, omul trebuie să lupte, să rămână hotărât și statornic în fața greutăților vieții.

Citeste si: Înălţarea Domnului 2021: Pe ce dată cade această sărbătoare în calendarul ortodox?

Derivate ale numelui Elena

Elena; Elina; Eleni; Elenca; Ela; Eli; Eleonora; Helena; Helene, Helenca; Heleni; Helinca; Ilina; Ilinca; Ileana; Ilenuța; Ilenuș(a); Ilinuța; Leana; Lenuța; Lenuș(a); Leanca; Lena; Leni; Lina; Nora; Nuța; Nuți; Nuțica; Nuțisor.

Numele Elena ne duce cu gândul la eroina mitologiei grecești, vestită în toată grecia pentru frumusețea ei, fiica Ledei și a lui Zeus, soția lui Menelaos.

O traducere mai veche a numelui Helena (Elena) sau Velena înseamnă strălucirea Soarelui, căldura lui.

Elena, Leana sau Lenuța sunt derivate românești foarte des întâlnite.

Citeste si: Duminica Tomii 2021. Sărbătoare mare în calendarul creștin ortodox. Ce se face în această zi

ce nume sunt sărbătorite de constantin și elena
La mulți ani, de Constantin și Elena![Sursa foto: google]

Acest nume este asociat frumuseții, o sursă importantă de iluminare, în mod metaforic, persoana care poartă acest nume reușește să lumineze ziua celor cu care intră în contact.

La mulți ani tuturor!

Citeste si: 101 Mesaje cu idei de urări și felicitări de Sfinții CONSTANTIN ȘI ELENA 2021


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca.... SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca. Cum au ajuns cei doi Faimosi la cutite pe ultima suta de metri pana la Marea Finala
spotmedia.ro
Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
b1.ro
Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare! Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si