Elevii vor beneficia de un portofoliu digital. Ministrul Educației, Ligia Deca, a oferit explicații referitoare la acesta. Rolul documentului este acela de a conecta rezultatele copiilor atât din învățământul formal, de la școală, cât și cel informal. 

Potrivit Ministrului Educației, Ligia Deca, dirigintele va fi cel care se va ocupa de el.

Care este rolul documentului electronic?

Ce presupune portofoliul digital al elevilor? Anunțul făcut de Ministerul Educației

Ce presupune portofoliul digital al elevilor? Anunțul făcut de Ministerul Educației

[Sursa foto: PixaBay]

Potrivit Ligiei Deca, rolul portofoliului digital este acela de a conecta rezultatele elevului din învățământul formal, cu cel informal.

„Portofoliul educațional din educația timpurie. El va începe cu acele evaluări din punct de vedere cognitiv și socio-emoțional pe care copiii le primesc după educația timpurie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Citește și: Bacalaureat 2023. Ce modificări vor avea loc? Surpriză pentru viitorii absolvenți!

Va continua, incluzând atât ceea ce se întâmplă în școală, cât și experiențele de învățare din non-formal și informal, deci cele conexe, și, în același timp, pe baza portofoliului, care include și evaluările de pe parcurs, se va putea adapta și individualiza strategia pedagogică și parcursul unui copil în așa fel încât să ajungem la profilul absolventului pe care ni-l propunem după fiecare etapă educațională”, a declarat ministrul Educației.

Ce trebuie să știe profesorii?

Dirigintele și educatorul vor fi cei care se vor ocupa de portofoliul digital.

 „În momentul în care învățătorul vede progresul unui copil în grădiniță și nivelul de la care îl ia, poate să creioneze strategia pedagogică pentru copiii pe care îi are în clasă. Educatorul poate, relativ ușor, să vadă și achizițiile pe care un copil le are și din alte medii decât cel școlar”, a declarat Ligia Deca.

„Norma didactică reprezintă, în general, 18 ore pentru profesorii cu experiență de peste 15 ani, putem reduce norma până la 16 ore. Asta înseamnă că până la 40 de ore, cât ar trebui să fie într-o săptămână, există o rezervă de timp pentru proiectare pedagogică, pentru design de lecții, pentru completarea unor astfel de instrumente ajutătoare pentru copii, pentru mentorat sau pentru alte activități în școală. Unele chestiuni se vor face automat pentru că, odată ce vom avea catalogul electronic, partea de notare de acolo se interconectează cu portofoliul, deci, în esență, nu avem activitate suplimentară majoră”.

Nu toate școlile vor beneficia de portofoliu digital

Ce presupune portofoliul digital al elevilor? Anunțul făcut de Ministerul Educației

Ce presupune portofoliul digital al elevilor? Anunțul făcut de Ministerul Educației

[Sursa foto: PixaBay]

Un lucru de menționat este acela că nu toate școlile vor beneficia de digitalizare. Portofoliul digital va fi făcut pe hârtie.

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Celine Dion, dezvăluiri despre lupta pe care o duce cu boala: ”Am ajuns să iau medicamente periculoase pentru a continua”- radioimpuls.ro

„În ce privește școlile din rural, ele au primit atât echipamente. Nu avem o acoperire de 100%, dar avem o acoperire suficientă cât să putem începe și, dacă va fi cazul ca în unele școli, aceste portofolii să fie temporar pe un alt suport decât pe cel digital, atunci ele, pentru o perioadă de tranziție, vor merge în paralel cu sistemul digital din alte școli”, a declarat Ligia Deca.

Citește și: Puțini și fără educație


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si