Ce rugăciune se spune la moaştele Sf. Parascheva?

Credincioșii de pretutindeni o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Prascheva de la Iași, în fiecare an, la data de 14 octombrie. Rostește rugăciunea închinată Sfintei Parascheva pentru a scăpa de suferință și pentru a avea parte de sănătate.

Author: Alina Raducu miercuri 13 octombrie 2021 , 15:35

Ce rugăciune se spune la moaştele Sf. Parascheva?

Ce rugăciune se spune la moaştele Sf. Parascheva?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sfânta Cuvioasă Parascheva sau Paraschiva, este prăznuită de Biserica Ortodoxă în data de 14 ocotmbrie.

Cuvioasă este sărbătorită nu doar de către Biserica Ortodoxă Română, ci şi de către alte biserici de rit oriental.

Sfânta Parascheva este considerată că fiind sfânta patroana a Moldovei.

În popor se spune că, dacă te rogi cu tărie în această zi de sărbătoare, moaştele Sfintei Parascheva fac minuni. Iată o rugăciune pe care trebuie să o rosteşti dacă ai necazuri.

Cine a fost Sfânta Cuvioasa Parascheva?

Sfânta Parascheva s-a nascut in secolul al XI-lea in satul Epivata din Tracia. Parintii acesteia erau crestini, dar si bogati avand multe averi. Cuvioasa a fost botezata si crescuta de catre parintii ei in credinta crestina.

Cuvioasa Parascheva a fost o fire foarte evlavioasa, mergea de fiecare data cand se ivea ocazia la biserica Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu impreuna cu mama ei. La varsta de 10 ani, intr-o zi cand era in biserica a auzit urmatoarea fraza din Evanghelie: ”Cel ce voiește să vină după Mine, să se lepede de sine și să ridice Crucea și să urmeze Mie” (Luca 9, 23 )”.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Confesiunea pe care Andreea Antonescu i-a făcut-o fostului soț, când s-a cuplat cu Victor Vrînceanu- wowbiz.ro

Ce rugăciune se spune la moaştele Sf. Parascheva?

Ce rugăciune se spune la moaştele Sf. Parascheva?

Citeste si: Pelerinaj Sf Parascheva 2021. Reguli de acces în contextul pandemiei de COVID-19

Rugăciune puternică pe care să o rostești la moaştele Sf. Parascheva

„Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc ca pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești.
Roagă-te lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt- izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună-, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viață curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfântă Parascheva, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!”.

Citeste si: „Am fost salvată în ultimul moment.” Ce boală a avut Lumința Anghel. Artista și-a deschis de abia acum sufletul- kfetele.ro

Citeste si: „Cum poate să mintă în halul ăsta?” George Burcea nu a mai suportat și a răbufnit în urma atacurilor Andreei Bălan- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce minuni a făcut Sf. Parascheva? Rugăciune care te vindecă de boli


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si