Ce salarii ar putea avea profesorii, conform noului plan propus de Ministerul Muncii

Ministerul Muncii a venit cu o noua oferta privind salariile din invatamant ce contine trei etape de aplicare: corectiile ar urma sa fie implementate din luna august 2016, noua grila de salarizare din august 2017, iar bonusul de performanta ar urma sa se aplice din ianuarie 2018.

A.C., sâmbătă 21 mai 2016 , 20:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit noului plan salarial, o invatatoare sau educatoare cu studii liceale, aflata la inceputul carierei, ar putea pleca de la un salariu de 1.480 de lei si poate avea in primii doi ani de profesat, cel mult 1.843 de lei, corespunzator unui nivel de gradatie 5. Cel mai mare salariu pe care l-ar putea avea cadrele didactice din aceasta categorie ar putea ajunge la 2.265 daca gradatia este definitiva, informeaza Mediafax.

In cazul invatamantului universitar, salariile pornesc de la 2.178 de lei in cazul unui asistent cu vechime de pâna la trei anii si se poate ajunge la suma de 3.662 de lei, insa pentru acesta, trebuie ca profesorul sa aiba o vechime de peste 40 de ani in munca si gradul didactic I.

Potrivit proiectului elaborat de Ministerul Muncii, personalul didactic calificat de predare si conducere care isi desfasoara activitatea in localitati izolate primeste o indemnizatie de pâna la 20% din salariul de baza, in raport cu zona geografica respectiva. De asemenea, cadrele didactice din invatamântul special beneficiaza de o crestere cu 15% a salariilor de baza.

Totodata, personalul didactic care asigura predarea simultana la 2-4 clase de elevi in invatamântul primar sau gimnazial primeste o indemnizatie pentru activitati care solicita o incordare psihica foarte ridicata, reprezentând o crestere salariala cu 5% pentru 2 clase de elevi, 7,5% pentru 3 clase si 10% pentru patru clase, se mai arata in document.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si