Ce salariu are, de fapt, angajatul comun din Coreea de Nord

Coreea de Nord este una dintre cele mai sărace țări din lume din cauza regimului dictatorial care a izolat total țara altfel bogată în resurse naturale. Mai mult de o treime dintre cetățenii nord-coreeni suferă de subutriție, potrivit unor rapoarte internaționale.

Author: Razvan Ilie marți 24 noiembrie 2020 , 20:22

În topul mondial al statelor cu populație subnutrită, Coreea de Nord se află pe locul 109 dintr-un total de 199 de state
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coreea de Nord, țara asiatică cu 25 de milioane de locuitori este condusă de dinastia Kim de mai bine de 70 de ani. Economia Coreei de Nord a dus-o greu în perioada recentă din cauza politicilor izolaționiste ale dictaturii.

Lipsa totală de transparență face, totuși, să se cunoască puține lucruri despre nivelul de trai și greutățile economice reale cu care se confruntă țara, deoarece nu sunt publicate date credibile.

Citeste si: "Kim Jong-un şi-a decapitat unchiul şi i-a expus trupul pe scări". Dezvăluire neverosimilă făcută de Trump

Venitul mediu al angajatului comun în Coreea de Nord: 170 dolari pe lună

Potrivit Business Indsider, în Coreea de Nord, angajatul obișnuit duce acasă mai puțin de 2.000

de dolari pe an, ceea ce reprezintă sub 170 de dolari pe lună. De asemenea, o mare parte din populație este subnutrită, iar cetățenii sunt dispuși să plătească peste 12.000 de dolari rețelelor care le promit să le asigure fuga din țară.

În topul mondial al statelor cu populație subnutrită, Coreea de Nord se află pe locul 109 dintr-un total de 199 de state, arată sursa citată. 

Citeste si: Kim Jong-un și-a cerut scuze! "Îmi pare foarte rău că l-am ucis"

Pandemia aduce noi probleme economice pentru populație

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, în Coreea de Nord, aproximativ 10 milioane de persoane, deci 40 la sută din populaţie, suferă de subnutriţie. Cotidianul Le Monde a atras atenția încă din primăvară că toți acești cetățeni sunt persoanele cele mai vulnerabile în noua criză generată de pandemie.

În momentul în care regimul a interzis circulaţia dintr-o regiune în alta, la finalul lunii mai, preţul cerealelor a crescut. Greu de spus ce impact ar putea avea epidemia asupra regimului nord-coreean, dar, cum scria Le Monde la acel moment, această ţară intră într-o nouă fază de incertitudine.

Ce ordin a dat sora lui Kim Jogn-un armatei

Sora liderului nord-coreean, în calitate de director adjunct al Departamentului de Propagandă al Partidului Muncitoresc din Coreea a continuat să își extindă autoritatea asupra afacerilor militare, chiar dacă nu mai apăruse în public.

„Tovarășa Kim Yo Jong a emis în data de 26 decembrie un ordin numit ‘Privind îmbunătățirea logisticii și lanțului de aprovizionare al Armatei Populare Coreene’, care vizează fiecare ramură a armatei”, a declarat o sursă militară din provincial North Hwanghae.

În ultimele săptămâni au apărut zvonuri cu privire la erodarea poziției Kim Yo Jong în fruntea partidului comunist, bazate în special pe absența sa în spațiul public. 

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, prima din nomenclatura de putere a regimului de la Phenian


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si