Ce salariu are doctorița de la spitalul Gerota aflată în stare critică după ce a fost infectată cu COVID-19 de un pacient inconștient?

Sacrificiul medicilor din prima linie în lupta împotriva COVID-19 nu poate fi echivalat în bani. Totuși, cât trebuie să câștigi pentru a fi dispus să mergi până la capăt?

Author: Radu Constantin luni 30 martie 2020 , 09:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șefa secției de terapie intensivă de la Spitalul de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne ”Dimitrie Gerota”, aflată în stare critică din cauza infectării cu COVID-19 câștiga în 2017, ultimul an în care i-a fost publicată declarația de avere pe site-ul Agenției de Integritate, în medie, 7.500

lei pe lună, doar din salariul de medic. Medicul Alida M. mai avea venituri dintr-un PFA de aproximativ 1.900 lei pe lună și o conferențiere pentru o firmă de produse farmaceutice în valoare de 3.800 lei. Însumate, veniturile ajung la sub 1.000 lei pe lună însă aici trebuie menționat faptul că respectivele sume au fost încasate la nivelul anului 2016. De atunci și până azi, salariile medicilor din România au crescut simțitor, în unele cazuri chiar s-au dublat. Soțul șefei ATI de la Gerota este polițist și câștiga în perioada respectivă circa 4.100 lei pe lună.

În declarația de avere a medicului mai apar două imobile și un teren, două autoturisme (Volswagen Golf din 2003 și Skoda din 2015) și un cont bancar cu 50.000

euro deschis în anul 2006.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: Doi medici de la Spitalul ”Dimitrie Gerota”, în stare critică, prognosticul este rezervat

Evident, în cazul medicilor din linia întâi, nu despre bani este vorba în acest moment. Nici o sumă din lume nu poate compensa pierderea unei vieți sau îmbolnăvirea gravă, iar din acest punct de vedere, medicii și personalul medical trebuie aplaudat, ei fiind cei pentru sloganul ”stai acasă” nu a fost niciodată valabil.

Cine a îmbolnăvit-o pe șefa ATI?

Medicul Alida M. nu are profilul bolnavului care prezintă simptome grave: are sub 65 de ani și nu avea patologii cunoscute. Ea s-a infectat la începutul acestei luni după ce un angajat al ADP sector 4, fost cadru MAI, s-a internat fără să spună că a fost plecat în Israel, țară din care probabil a contactat COVID-19.

Polițistul pensionar s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a infectat zeci de membri ai personalului medical și prieteni, fapt ce a dus la închiderea Spitalului Dimitrie Gerota. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si