Ce salariu castiga o casiera la Kaufland. Veniturile nete au crescut in ultimele luni

Anul trecut, lanturile de hipermarketuri Kaufland, Carrefour, Cora si Auchan aveau 35.000 de angajati. Salariul mediu net lunar al acestora a variat intre 1.400 si 1.700, sub media pe economie de circa 1.850 de lei in 2015.

luni 01 august 2016 , 14:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Retelele de hipermarketuri Kaufland, Carrefour, Cora si Auchan au fost anul trecut in topul celor mai mari angajatori din economie, cu peste 35.000 de angajati si un buget de salarii si imdemnizatii de aproape un miliard de lei.

Retelele de magazine si-a majorat constant bugetele de salarii si numarul de angajati datorita expansiunii continue si a revenirii consumului, scrie Ziarul Financiar. Daca in 2008, Kaufland platea un salariu mediu net de 900 de lei, in ultima perioada acesta a crescut considerabil.

Principala explicaţie pen­tru creşterea salariilor în re­tail în ultimele luni este deficitul din ce în ce mai pro­nunţat de forţă de muncă. Acesteia i se adaugă şi competiţia crescândă pentru forţa de muncă disponibilă, inclusiv la nivel de muncitori necalificaţi şi nevoia de retenţie a angajaţilor actuali“, spune Răzvan Zglobiu, key account manager în cadrul Manpower, un brand al furnizorului de soluţii privind forţa de muncă ManpowerGroup.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si