Ce salariu uriaș va avea Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, începând din ianuarie 2019

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, ocupă în prezent funcția de președinte al autorității de reglementare în comunicații.

M. P., vineri 14 decembrie 2018 , 09:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pentru funcția sa, începând din ianuarie 2018, Sorin Grindeanu se va alege cu un salariu mult mai mare. Acest lucru se va întâmpla după ce Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică procedura de numire și de demitere a conducerii acestei autorități.

Salariile tuturor angajaților ANCOM vor crește anul viitor, conform bugetului de venituri și cheltuieli transmis în Parlament, a spus joi fostul premier.

Autoritatea avea în conturi peste 1 miliard de lei anul trecut, datorită excedentului acumulat în ultimii 10 ani.

Ce salariu va avea Sorin Grindeanu din ianuarie 2019

Președintele Sorin Grindeanu a declarat joi, în cadrul unei întâniri cu presa, că salariul său va crește undeva la peste 35.000 de lei începând din luna ianuarie 2019, de la peste 8.500 de lei anterior. Mai mult, a spus acesta, bugetul de venituri și cheltuieli pe 2019 al autorității prevede creșteri salariale pentru toți angajații.

Fostul premier a subliniat că înainte de a trimite către Parlament acest buget a realizat o reașezare a salariilor în instituție.

"Marea majoritate a angajaților din ANCOM sunt experți și diferențele dintre veniturile celor de la sediul central și cele din teritoriu erau enorme, diferențe de aproape 50%. Sunt de acord ca la sediul central să fie salarii mai mari, dar nu în halul ăsta. Reașezarea salariilor am făcut-o ridicând salariile celor din teritoriu.

În al doilea rând am împărțit instituția în două nivele de salarizare: primul nivel va fi legat de core-business (activitatea centrală:- reglementare, monitorizare, control etc.) și cel secund va fi legat de suport (relații publice, resurse umane).

Unii angajați din suport aveau salarii mai mari decât specialiștii care se ocupau cu activitatea de bază (core-business) a ANCOM- reglementare, monitorizare, control etc. Am redus decalajul între salariile din sediul central și teritoriu undeva la 15%.

Toată această așezare am făcut-o în urmă cu o lună. Nu tăiem salariile, vor crește salariile tuturor angajaților. Bugetul de salarii pentru 2019 este mai mare cu circa 10% față de cel alocat pentru acest an", a explicat joi Sorin Grindeanu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si