Ce scrie presa internaţională despre Catedrala Mântuirii Neamului. Jurnaliştii străini scriu despre costuri, kitsch şi îmbrâncelile din ziua sfinţirii lăcaşului de cult

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită, iar evenimentul a ajuns până în presa internaţională.

M. P., luni 26 noiembrie 2018 , 10:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Jurnaliştii străini au scris că banii investiţi în construirea lăcaşului de cult puteau fi folosiţi pentru şcoli şi spitale.

În ciuda criticilor legate de cheltuielile exorbitante, Guvernele care s-au succedat la putere de-a lungul ultimilor 10 ani au alocat bani pentru construirea Catedralei, în speranţa că vor obţine susţinerea puternicei biserici ortodoxe, mai scriu agenţiile străine de presă citate de The Guardian.

    
„Este un eveniment special şi am vrut să particip deoarece Catedrala simbolizează centenarul României“ a declarat pentru AFP Ion Duţă, un pensionar din Bucureşti.   

„Costurile sunt mari, într-adevăr, dar măcar biserica a demonstrat că poate finaliza un asemenea proiect. Aleşii noştri sunt incapabili să construiască autostrăzi“, a declarat Georgiana, care a refuzat să îşi spună nomele complet.   

La eveniment a participat şi un grup de români din Ucraina îmbrăcaţi în costume populare: „Aceasta este credinţa noastră, sufletul nostru. E un eveniment unic în viaţă“, a declarat Elena Nandris, primarul satului ucrainean Mahala.   

Constructorul Constantin Dumitrescu, în vârstă de 47 de ani, crede că această Catedrală „este o investiţie prea mare pentru o ţară săracă“, scrie şi AP.   

Lucrările de construcţie la structura neo-bizantină au început în 2010, scrie AP, menţionând că cele mai multe voturi într-un sondaj din 2017 privind cele mai

mari kitsch-uri româneşti le-a strâns Catedrala Mântuirii Neamului Românesc.   

Presa internaţională nu a ratat nici îmbrâncelile care au avut loc între enoriaşi şi jandarmi. Associated Press, citat de Washington Post, scrie că zeci de mii de români au îndurat ore în şir vremea friguroasă pentru a participa la sfinţirea Catedralei, dar că evenimentul a fost umbrit de încercările credincioşilor de a forţa cordonul de jandarmi. 

Până la ora 18.00,

105 persoane au avut nevoie de îngriiri medicale, nouă fiind transportate la spital.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta in lacrimi. Un nou concurent este eliminat!... Survivor Romania 2021. Consiliu de Urgenta in lacrimi. Un nou concurent este eliminat! DECIZIA in privinta lui Culita si a lui Sebastian Chitosca dupa ce au incalcat regulamentul
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si