Ce se alege de trupa Compact, după moartea lui Leo Iorga! Artistul și-a petrecut ultimii ani prin tribunale: ”Am făcut metastaze cât am fost hărțuit”

Leo Iorga a murit, însă lupta pentru brandul Compact, unul dintre cele mai valoroase din rockul românesc contemporan, nu s-a încheiat.

Radu Constantin, miercuri 06 noiembrie 2019 , 11:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Moartea lui Leo Iorga ar putea aduce (sau nu) din nou liniștea în sânul trupei Compact, după un conflict care durează de mai multe decenii, încă de pe când s-au înființat două formații cu același nume dar cu inițiale diferite: Compact B și Compact C.

Cele două părți se judecăt de mai bine de 6 ani, după ce în 2010 Paul Ciuci a înregistrat numele trupei la OSIM iar 3 ani mai târziu a cerut instanței ca foștii colegi să nu mai folosească această titluatură. Procesul se judecă și azi, pentru că nu există o decizie definitivă și irevocabilă în acest sens. Leo Iorga și-a petrecut ultimii ani din viață prin tribunale, alături de colegii lui: Constantin Cămărșan, Adi Ordean, Aurel Vasilescu, Vladi Cnejevici, Marius Emil Luca, Constantin Cămărășan, Adrian Tincă și Cornel Radu Moldovan, toți făcând front comun împotriva lui Paul Ciuci. În noiembrie 2018, Tribunalul București a decis radierea mărcii Compact de la OSIM, înregistrată pe numele lui Paul Ciuci, însă decizia nu este definitivă.

Citeste si: Leo Iorga, condus astăzi pe ultimul drum. Primele imagini de la înmormântare

Ce a făcut Ciuci după moartea lui Iorga?

Leo Iorga și Paul Ciuci nu au avut loc niciodată în aceeași trupă din cauza valorii lor ca soliști vocali. Practic, cei doi nu au putut niciodată să cânte împreună, deși amândoi au cunoscut celebritatea în cadrul trupei Compact. Rivalitatea lor putea însă să fie atenuată de un gest pe care Ciuci l-a făcut față de Iorga: a anunțat că-i va dona bani pentru tratamentul care costa 300.000 euro. Ulterior, Leo Iorga a declarat că nu a văzut nici un ban de la Ciuci. ”Dacă în viitor mă mai șicanează, o să-l dau în judecată și o să-i cer daune morale în valoare de 500.000 euro. (…) Eu am făcut metastaze cerebrale când am fost hărțuit în procese… Boala mea s-a declanșat de la șocuri emoționale”, a povestit Leo Iorga pentru WOWbiz.ro.

La câteva ore după ce Leo Iorga a murit, Paul Ciuci a scris un mesaj de condoleanțe pe care l-a postat pe un grup al fanilor Compact, pe Facebook.

 

 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si