Ce se intampla cu alocatia copiilor in 2018! Cine primeste si in ce conditii

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocatia de stat pentru copii este o forma de ocrotire acordata de catre stat, fara discriminare, tuturor copiilor din Romania.

Author: V.P. Webeditor: C.I.P. miercuri 24 ianuarie 2018 , 09:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De aceasta alocatie beneficiaza toti copiii cu varsta de pana la 18 ani, dar si tinerii majori, cu conditia ca acestia sa frecventeze cursurile invatamantului liceal sau profesional.

In cazul tinerilor care repeta un an scolar, nu

se mai acorda alocatia de stat, cu exceptia situatiei in care acestia sunt nevoiti sa repete anul scolar din motive medicale.

Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini, precum si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti/rezidente in Romania, in conditiile legii, daca locuiesc impreuna cu parintii.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Alocatie copii 2018 – Cuantum

Valoarea alocatiei de stat pentru copii nu a mai suferit modificari de la jumatatea lui 2015.

Astfel, si in 2018, alocatia pentru copii isi pastreaza valoarea din anul anterior. Cuantumul alocatiei se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta (ISR), care este in prezent de 500 de lei, astfel:

• 0,4 ISR (200 de lei) pentru copiii in varsta de pana la doi ani (sau trei ani, in cazul copiilor cu handicap). Aceasta se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie prevazute de legislatia in vigoare;
• 0,168 ISR (84 de lei) pentru copiii cu varsta cuprinsa intre doi si 18 ani si pentru liceenii de peste 18 ani;
• 0,4 ISR (200 de lei) pentru copiii cu handicap cu varsta cuprinsa intre trei si 18 ani.

Citeste mai mult aici


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si