Ce se întâmplă cu elevii care continuă să facă școala online. Cum vor susține evaluările naționale

Invitat în cadrul unei emisiuni TV, Ministrul Educației , Sorin Cîmpeanu, a oferit mai multe informații în legătură cu elevii care vor rămâne în continuare acasă și cum vor susține aceștia evaluările naționale.

Author: Andreea Bolocan miercuri 03 februarie 2021 , 11:32

se deschid scolile cursuri scoala online evaluare nationala sorin cimpeanu klaus iohannis
Ce se va întâmpla cu examenele naționale în anul 2021[Sursa foto: impact.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii care fac școala online vor fi evaluați tot online, dar cei care au de dat examene naționale le vor susține la școală, cu prezență fizică.

„Cei care fac online vor fi evaluați la discipline tot online, dar în cazul în care susțin examene naționale vor trebui să susțină cu prezență fizică. Doar tematica de examen va fi adaptată la realitățile acestui an școlar”, a spus Cîmpeanu în cadrul emisiunii TV.

Examene naționale se vor da fizic, la școală

„Vor susține partea de evaluare online, dacă au făcut tot timpul online, însă dacă au examene naționale, să fie pregătiți pentru prezență fizică”, a precizat el.

Întrebat dacă elevii care vor merge fizic la școală vor da teze, ca în anii precedenți, Cîmpeanu a spus: „Există reguli în vigoare pe care nu avem de gând să le schimbăm brusc.

Le vom schimba doar în măsură în care ele vor fi în avantajul elevilor. Aici se încadrează și subiectul tezelor”.

Școlile se redeschid de la 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar, în funcție de scenariul epidemiologic în care se află fiecare localitate. Vor merge la școală în primul rând copiii din clasele primare și apoi cei care au de susținut examene naționale.

Decizia a fost luată în unanimitate de Președintele României, premierul Florin Cîțu, dar și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și ministrul Educației și Cercetării Sorin Cîmpeanu. Majoritatea elevilor încep școala de luni. „Pregătiți copiii pentru școală! Multă sănătate!” a transmis Klaus Iohannis.

Sorin Cîmpeanu a precizat că, potrivit cifrelor epidemiologice actuale, luni se vor întoarce fizic la școală 2,4 milioane de elevi.

Copiii care prezintă simptome sau care stau împreună cu bunici, de exemplu, și pot prezenta un risc pentru aceștia, au posibilitatea să învețe în continuare de acasă, dar trebuie să aducă un certificat de la medicul de familie.

Și profesorii care au vulnerabilități pot să predea de acasă, însă în cazul lor este nevoie de un certificat de la un medic de medicina muncii, a precizat ministrul.

Care sunt, de fapt, elevii care vor continua cu școala online

În localităţile în care, din păcate, sunt destul de multe cazuri, care sunt în aşa-numitul scenariu roşu, merg fizic doar copiii la grădiniţă şi clasele I-IV la şcoală, restul făcând şcoala online. Deci în scenariul roşu merg cei mici fizic, iar clasele de la V până la a XII-a fac şcoala online. Iar în localităţile unde incidenţa e mai mare, localităţi care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă. Deci pe scurt, grădiniţele şi clasele I –IV vor funcţiona fizic peste tot, mai puţin localităţile care intră în carantină.

Acolo unde sunt puţine cazuri de COVID-19 toţii copiii merg la şcoală, unde sunt ceva mai multe merg la şcoală cei mici şi clasele VIII-XII, iar unde sunt destul de multe cazuri, înainte să intre în carantină, merg doar cei mici grădiniţă, clasele I-IV, restul făcând şcoală online”, a anunţat Iohannis.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si