Ce se întâmplă cu medicii pensionari care lucrează cu normă de patru ore pe zi! Cum își pot cumpăra alimente de Paște dacă nu se încadrează în program? Autoritățile au dat un răspuns surprinzător

Medicii pensionari care au peste 65 de ani, însă lucrează, au mari probleme cu aprovizioarea de Paște în aceste zile

Author: Lia Popescu vineri 17 aprilie 2020 , 10:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pandemia de coronavirus a dus la măsuri restrictive în România. De o lună, autoritățile au decis ca oamenii să stea în casă și deplasarea este destul de restrictivă, doar în anumite ore pentru persoanele în vârstă, cele care de altfel

sunt și cele mai expuse la îmbolnăvirile cu COVID-19, dar și pentru restul populației.

Toată lumea însă trebuie să completeze declarațiile pe proprie răspundere, cu specificarea clară a deplasării, în caz contrar, se poate ajunge la amenzi drastice.

Românii, unii respectă legea, alții nu...

Totuși, unii dintre români nu respectă regulile, iar în perioada de Paste, piețele, magazinele și zonele alimenatare sunt pline de oameni veniți la cumpărături. ”Nu pot sta în casă, trebuie să îmi iau ce este necesar. De aceea, este imposibil să păstrez distanța sau orele”, au spus unii dintre cei care au fost opriți de poliție.

Citeste si: Carne de tun pentru Coronavirus: există o țară unde spălarea mâinilor și distanțarea socială sunt un lux!

Citeste si: A fost modificat ordinul care permitea persoanelor asimptomatice să fie carantinate la domiciliu

Citeste si: Simona Gherghe, revoltată din cauza măsurilor: „Dumnezeu nu ar pune viața oamenilor în pericol”

Pe de altă partea, majoritatea a înțeles necesitatea unor astfel de restricții și se adaptează situației. O problemă o reprezintă pentru aceste zile achziționarea de produs de câtre persoanele care încă lucrează, deși au peste 65 de ani. Cum se descurcă ei, întrucât nu se pot mula pe programul impus de Guvern, de 11.00-13.00.

Medicii pensionari, probleme la aprovizionarea de Paște? La cine apelează?

Medicii pensionari, de pildă, cu normă de patru ore pe zi au astfel probleme la aprovizionarea de Paște? Ce spun autoritățile și ce soluții găsesc. ”Respectarea prevederilor Ordonanțelor Militare este obligatorie, implicit aspectele referitoare la condițiile și intervalele în care se face deplasarea persoanelor în această perioadă. Pentru chestiunile particulare a căror rezolvarea ar putea fi influențată de actele normative emise pentru această perioadă, vă recomandăm să apelați la sprijinul altor persoane”, se arată în comunicatul oficial.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si