Ce se intampla cu pensiile, dupa legea salarizarii. Ministrul Muncii a facut anuntul

Sistemul de pensii trebuie corectat, motiv pentru care Ministerul Muncii va ingheta toate pensiile speciale, a anuntat Lia Olguta Vasilescu.

A.L., joi 27 aprilie 2017 , 10:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Noi am inghetat aceste pensii (speciale, n. r.) pana la o abordare foarte corecta si serioasa a Legii pensiilor in general. Dupa ce iesim din Legea salarizarii unitare, vom intra in sistemul de pensii, care trebuie corectat, pentru ca avem aceasta indemnizatie minima care ajunge de anul acesta la 520 de lei. Ne-am propus ca de la 1 ianuarie sa fie de 600 lei, pentru ca nu poti sa traiesti in Romania cu o astfel de indemnizatie minima. Dar, atentie, aici vorbim in general de oameni care nu au muncit poate niciodata in viata lor, nu au niciun an vechime in munca. Dar s-a ajuns in situatia in care, marind aceste indemnizatii sociale minime, sa ii ajunga din urma pe cei care au muncit 15 ani”, a anuntat Lia Olguta Vasilescu, invitata la o emisiune tv.

„Vom ingheta toate pensiile speciale. Ei, de regula, pe pensiile speciale ies cu 120% din venitul brut din ultimele luni. Asta inseamna un salariu de 2.000 lei, la care adaugam sporuri de pana la 1.000 de lei, ies cu pensia de 3.000 — 3500 de lei, si vorbesc la nivel minim. Sunt pensii care ajung si la 45.000. Sunt foarte multe care trec de 20.000 de lei. Pensiile speciale, deocamdata, sunt inghetate pana cand vom intra in intreg sistemul de pensii. Noi vrem ca imediat dupa ce iesim din Legea salarizarii sa ne concentram pe pensii”, a spus ministrul, despre pensiile cu regim special.

Ministrul Muncii a anuntat ca nu e vorba despre nicio scadere de pensie.

”Ideea e sa stea linistiti, ca nu vrem sa scadem nicio pensie in Romania. Dar vrem sa corectam cu foarte mare atentie sistemul, pentru ca, daca mai mergem in haosul acesta, unii vor fi asistati social, iar altii vor fi cu niste pensii care vor fi mai mult decat indestulatoare pentru Romania”, aaratat Lia Olguta Vasilescu.
In perzent, 670 de fosti parlamenari beneficiaza de pensie speciala.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si