Ce se întâmplă cu pisica lui Julian Assange, după ce acesta a fost arestat

Wikileaks a publicat un video cu pisica lui Julian Assange, după ce mii de internauți s-au arătat îngrijorați de soarta felinei.

Author: E. V. duminică 14 aprilie 2019 , 12:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O postare pe Twitter a venit să-i liniștească pe cei care se întrebau în ce stare se află pisica fondatorului Wikileaks despre care nu se mai știa nimic din luna septembrie a anului trecut. ”Putem confirma că pisica lui Assange e în siguranță.

Assange a cerut avocaților săi să o salveze la mijlocul lui octombrie, în urma amenințărilor de la ambasadă”, a transmis Wikileaks.

Ce s-a întâmplat

În urmă cu câteva zile, Julian Assange a fost arestat, la Ambasada Ecuadorului în Londra. Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012 după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia el ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică. El se teme că va fi extrădat în SUA dacă va fi arestat în Marea Britanie pentru a fi judecat în legătură cu publicarea de către Wikileaks a unor documente clasificate.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si