Ce se mănâncă de 1 Decembrie 2020?

În data de 1 Decembrie este Ziua Națională a României. Cu acest prilej, se organizează numeroase evenimente și se pun pe masă bucatele tradiționale românești, cum este cazul fasolei cu ciolan.

Ce mănâncă românii de 1 Decembrie?

Cum fasolea cu ciolan nu-i greu de făcut, e delicioasă, ieftină, de sezon şi fiind un produs care este mai gustos când e gătit în cantităţi mari, mai ales aşa cum ştiu să-l facă bucătarii militari, la cazan, a devenit un obicei care tinde să devină o datină.

1 Decembrie este Ziua Națioană a României, o zi în care cu toții ne simțim mai mândri, mai uniți, mai buni. Dar cum sărbătoresc românii această zi specială?

Fasolea cu ciolan este nelipsită de 1 Decembrie. Ceea ce nu știu însă românii, este că această mâncare tradițional românească se face cu produse care nu sunt de pe meleagurile noastre. Și asta pentru că peste 80% din fasolea pe care o gătim vine din Africa și America.

Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitatea Naţională şi marchează momentul creării României Mari

Ziua Națională a României e un moment de mândrie pentru orice român, dar și o sărbătoare culinară, cu produse tradiționale din belșug. În această zi, toți românii adevărați se adună la un pahar cu vin, țuică fiartă, mici și fasole cu ciolan.

În fiecare an, în această zi specială, Drapelul naţional este arborat în toate instituţiile de stat din ţară, dar și în casele românilor patrioți.

De obicei, Ziua Naţională este marcată prin parade militare, ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, prin concerte şi muzică populară în aer liber, în toată țara.

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2020?

De asemenea, de 1 decembrie, preoții ne îndeamnă la rugăciune și închinare, mai ales că ne aflăm în postul Crăciunului.


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri