Ce se va intampla cu persoanele care detin pasaport valabil si au peste 25 de ani. Directorul general al Directiei Generale de Pasapoarte a facut anuntul

Directorul general al Directiei Generale de Pasapoarte, Catela-Claudia Vasile, a anuntat luni ca valabilitatea pasapoartelor ar urma sa fie prelungita la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani.

A.S., luni 14 august 2017 , 16:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Am avut o discutie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne in care s-a hotarat schimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungita valabilitatea pasapoartelor la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani", a afirmat Catela-Claudia Vasile, intr-o declaratie de presa.

In ceea ce priveste problemele de ordin tehnic, precum si o posibila modificare a pretului pasaportului, directorul DGP a precizat ca aceste aspecte vor fi lamurite de Imprimeria Nationala, in calitate de integrator.
Totodata, Catela-Claudia Vasile a afirmat ca serviciul pasapoarte va lucra luni pana "la ultimul client".

"Este o perioada foarte aglomerata la toate serviciile publice comunitare de pasapoarte, motiv pentru care si astazi este coada. Am vrut sa ii ajutam pe oameni si, cu toate ca este zi nelucratoare, am deschis cateva ghisee si aici si in Amzei si la nivelul a 13 judete din tara. (...) Programul a inceput la 8.30, oamenii au deschis ghiseele. Nu stiu daca s-a permis sau nu accesul in cladire de la 8.30, nu suntem administratorii cladirii", a declarat Catela-Claudia Vasile, mentionand ca pentru ziua de luni nu au fost acordate termene de eliberare a pasapoartelor.

Directorul general al Directiei Generale de Pasapoarte a mai precizat ca marti, 15 august, vor functiona doar oficiile din judetele Galati, Mures, Maramures si Vaslui.

Sursa: AGERPRES

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si