”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Roma si Consulatul Romaniei la Catania, are in atentie situatia semnalata in presa si a initiat demersuri pe langa autoritatile italiene, semnaland problema femeilor de cetatenie romana. Consulatul Romaniei la Catania a contactat atat Procuratura din cadrul Tribunalului din Ragusa, cat si Comandamentul Carabinierilor din Monreale, provincia Palermo pentru informatii suplimentare.

Totodata, reprezentantul autoritatilor italiene a precizat faptul ca, in declaratia data unei publicatii nu s-a referit la persoane de nationalitate romana”, a precizat MAE, pentru Libertatea.ro.

Totodata, consulul roman de la Catania a solicitat o intrevedere cu prefectul din Ragusa. Cei doi oficiali urmeaza sa se intalneasca in aceasta saptamana, mai anunta MAE.

Povestile mai multor romance, care sunt abuzate de angajatorii lor, a facut inconjurul lumii, in urma unui reportaj realizat de The Observer. Conditiile de viata si de munca ale romancelor au fost semnalate autoritatilor de catre ambasada romana, anunta MAE, intr-un comunicat de presa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Roma si Consulatul Romaniei la Catania, are in atentie situatia semnalata in presa si a initiat demersuri pe langa autoritatile italiene, semnaland problema femeilor de cetatenie romana. Consulatul Romaniei la Catania a contactat atat Procuratura din cadrul Tribunalului din Ragusa, cat si Comandamentul Carabinierilor din Monreale, provincia Palermo pentru informatii suplimentare. Totodata, reprezentantul autoritatilor italiene a precizat faptul ca, in declaratia data unei publicatii nu s-a referit la persoane de nationalitate romana”, a precizat MAE, pentru Libertatea.ro.

Totodata, consulul roman de la Catania a solicitat o intrevedere cu prefectul din Ragusa. Cei doi oficiali urmeaza sa se intalneasca in aceasta saptamana, mai anunta MAE.

”Subliniem faptul ca, pana in acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea unor cetateni romani afectati de aceste incidente”, arata Ministerul Afacerilor Externe.

MAE subliniaza din nou importanta inregistrarii voluntare a romanilor aflati in strainatate la ambasadele si consulatele Romaniei, in vederea primirii asistentei consulare, in situatii de urgenta.

Potrivit unui reportaj realizat de The Observer, pana la 7.500 de femei, majoritatea romance, traiesc in conditii de sclavie in ferme din sudul Italiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si