Ce spune Biblia despre tatuaje. Cum apar menționate
Află ce spune Biblia despre tatuaje și cum apar menționate!
De multe ori oamenii se întreabă ce spune Biblia cu privire la tatuaje. Însă, în Biblie, nu există prea multe referinţe directe despre tatuaje, spune Pr. Ioan Valentin Istrati. Conform acestuia, oamenii care practicau astfel de desene permanente pe trupurile lor nu aparţineau celor care primiseră Legea lui Moise. Erau, de fapt, persoane care aveau credinţe păgâne.
În Levitic, este scris: „Nu îți tăia trupul pentru morți și nu-ți marca pielea cu tatuaje.
Potrivit preotului Ioan Valentin Istrati, acest verset este clar: Dumnezeu interzice astfel de practici.
Pentru a înțelege această poruncă, trebuie să cunoaștem cultura acelor vremuri. Națiunea israelită, nou formată, se baza pe Legea dată de Dumnezeu lui Moise. Israel era chemat să trăiască după un set de valori diferite de cele ale culturilor din jur.
Prin tatuarea trupurilor lor, israeliții ar fi semănat cu păgânii care practicau ritualuri păgâne și idolatrizau patimi distructive. Aceasta ar putea fi una dintre motivele pentru care Dumnezeu a interzis tatuajele.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: VIDEO Povestea omului extraterestru! Prin ce intervenții a trecut un francez pentru a avea acest aspect?
În prezent, tatuajele nu mai au aceeași semnificație ca în vremea lui Moise. Trupul este considerat Templul Duhului Sfânt, unde Hristos locuiește prin Euharistie. Privind motivațiile din spatele tatuajelor, observăm că mulți oameni doresc să se diferențieze de ceilalți.
Non-conformismul, urmarea trendurilor și caracterul șocant sunt departe de Legea iubirii lui Hristos cel răstignit și înviat.În lumea musulmană, creștinii își tatuează crucea pe mână pentru a fi îngropați creștinește în caz de deces. Aceasta reflectă și dorința de a muri pentru Hristos și de a-L mărturisi până la moarte, în eventualitatea capturării de islamiști radicali. În acest context, tatuajul poate simboliza vocația de martir și iubirea constantă pentru Hristos.
Astfel, atunci când tatuajele nu reflectă credința, ele sunt un substitut nereușit pentru personalitate, cultură, erudiție, simțul umorului, bucurie, deschidere, credință și creativitate. Ele reprezintă semnele unei căutări disperate a unui sine mai fascinant în locuri unde acesta nu a fost și nu va fi niciodată.
Cu toate că tatuajele nu sunt direct condamnate în Noul Testament, ele pot fi privite cu reținere în contextul creștin, mai ales dacă motivațiile din spatele lor contravin învățăturilor despre modestie, respect pentru creația lui Dumnezeu și mărturisirea credinței.
Citeste si: Dezvăluiri bombă! Ce s-a aflat despre contractul Antoniei cu Betano- antena3.ro
Sursa: doxologia.ro