Ce trebuie să faci pentru a primi cei 200 de euro de la stat

Elevii și studenții își pot cumpăra un calculator nou, cu bani de la stat. Când trebuie să depui cererea pentru ajutorul financiar în cadrul Programului ”Euro 200”.

C.D., vineri 05 aprilie 2019 , 14:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Elevii și studenții primesc ajutor financiar din partea statului pentru a-și achiziționa calculator nou. Cererile pot fi depuse până pe 19 aprilie, potrivit Ministerului Educației. Suma alocată pentru anul în curs este de 12 milioane de lei, pentru circa 12.500 de persoane.

Astfel, copiii care provin din familii cu posibilități reduse, pot depune cerere până pe 19 aprilie. Banii, dați sub formă de vouchere, vor putea fi folosiți la achiziționarea unui calculator, laptop, tabletă sau componente noi de calculator.

Citeste si: VIDEO| Copiii primesc 200 de euro de la Stat ca să-și cumpere calculatoare

Programul ”Euro 200” a început în 2004. Până acum, au beneficiat de acest sprijin peste 300.000 de elevi şi studenţi.

Cum pot obține studenții și elevii bani de calculator 2019

Beneficiarii acestui program sunt elevii și studenţii din învăţământul acreditat, de stat și particulare.
Trebuie să aibă vârstă de până la 26 de ani și să provină din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.
Nu pot primi bani cei care au mai beneficiat de acest program sau în aceeași familie unde au fost beneficiari.

Ce bani se dau de la stat pentru un calculator 2019

Ajutorul reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer.

Banii se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Suma totală alocată de la buget este de 12 milioane de lei, deci vor fi peste 12.500 de posibili beneficiari.
Configuraţia minimă a calculatoarelor pentru care se dau bani este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM şi 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Calendarul Euro200 în 2019

Cererile pentru ajutorul financiar în cadrul Programului ”Euro 200” se pot depune până la 19 aprilie.


Alocarea sumei de două sute de euro, sub formă de vouchere, se va face în perioada 22 iulie- 9 august, la școala unde învață elevul/universitatea unde studiază studentul.
Achiziţia efectivă a echipamentelor IT, la orice furnizor de profil, poate să se realizeze în intervalul 24 iulie- 10 octombrie 2019.
Portalul dedicat acestui program este euro200.edu.ro.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si