Ce venituri are Regele Mihai! Are pensie, indemnizatie de fost sef de stat, dar cei mai multi bani vin din chirii

Regele Mihai a fost sef de stat, are pensie, indemnizatie de membru al Academiei Romane si se afla in topul celor mai bogati romani.

C.L., marți 11 aprilie 2017 , 08:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Regele Mihai are 95 de ani si de cativa ani nu a mai venit in Romania, el locuind in Elvetia. De altfel, de anul trecut starea lui de sanatate este extrem de precara, Principesa Margareta preluand atributiile de sef al Familiei Regale si administrand averea 

Regele Mihai si familia lui s-a aflat in ultimii ani in topul celor mai bogati romani, cu o avere de 58-60 milioane de euro, care consta in mii de hectare de terenuri agricole si de paduri, castele si numeroase paduri, potrivit Capital.

 


Insa, regele are si venituri, el incaseaza o pensie de peste 1.000 de lei, la care se adauga indemnizatia de fost sef de stat, de 6.000 de lei. In plus, Administratia Prezidentiala le plateste fostilor sefi de stat cate un consilier si un secretar de cabinet. Mai mult, regele are si o indemnizatie de membru al Academiei Romane
Totusi, Regele Mihai, prin reprezentantii sai, obtine venituri mult mai mari din chirii. Conform calculelor realizate de activenews.ro, acestea ar ajunge la circa 22.100 de euro pe luna. Cea mai mare suma provine de la Castelele Peles si Pelisor, inchiriate Muzeului Peles si Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro lunar. Pe acelasi domeniu functioneaza Vila Economat,  care aduce un venit de 2.500 de euro pe luna, conform aceleiasi sume.

.
Cu toate aceste venituri, Regele Mihai a fost, anul trecut, pe lista celor mai mari datornici persoane fizice la ANAF, cu peste 4 milioane de lei, suma pe care a platit-o imediat, desi, conform avocatului Casei Regale, a si contestat-o in instanta.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si