Cea mai buna reteta pentru chiftelute marinate si secretele unui piure pufos si catifelat. Ti se topesc in gura
Cand vine vorba despre gusturile care ne amintesc de acasa, nu se poate sa nu includem pe lista si chiftelele marinate, servite cu piure.

Secretul sta in sos, cu cat e mai gustos, cu atat celalalte elemente din farfurie capata si ele savoare.
Se prepara destul de rapid si este un fel satios si potrivit pentru orice ocazie.
Pentru chiftele iti trebuie:
500 de grame de carne tocata
100 de grame de paine alba, fara coaja
4 catei de usturoi
1 ou intreg
sare, piper
1 lingura de faina
1 legatura de patrunjel verde
2 linguri de ulei pentru prajit
Sosul:
500 de ml. de bulion de rosii mai gros, sau 1 conserva de rosii in bulion pasate
1 ceapa mica
1 lingura de ulei
1 foaie de dafin
1 lingura rasa de zahar
sare, piper
cimbru
Piureul de cartofi se face simplu, insa trebuie sa stii cateva secrete ca sa iti iasa catifelat si pufos. Uite care sunt:
Nu orice cartofi sunt potriviti pentru piure. Cartofii rosii sau cei noi nu sunt tocmai potriviti pentru piure, in schimb cei albi sunt perfecti.
Taie cartofii cat mai apropiati ca marime. Daca bucatile de cartofi au dimensiuni diferite, se vor fierbe in timpi diferiti si vei obtine un piure cu cocoloase.
Laptele pe care il adaugi la final, cand pasezi piureul, trebuie sa fie caldut, iar untul trebuie sa fie moale. In caz contrar, temperatura cartofilor scade, iar untul, daca este de la frigider, l-ai “alerga” prin cratita pentru a il strivi.
Cartofii sunt numai buni de piure atunci cand furculita intra cu foarte mare usurinta in ei. Ca o regula generala, este mai de preferat sa fiarba mai mult decat prea putin.









