Cea mai delicioasa placinta cu prune. Gospodinele din Banat te invata cum sa faci prajitura cu pruna ca la carte

Gospodarii din Banat nu-si mai vad capul de treaba. S-au facut prunele, asa ca domnii pregatesc fructele pentru rachie, in timp ce doamnele prepara prajituri delicioase de casa. ##VIDEO17156##

luni 08 august 2016 , 19:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Gospodarii din Banat nu-si mai vad capul de treaba. S-au facut prunele, asa ca domnii pregatesc fructele pentru rachie, in timp ce doamnele prepara prajituri delicioase de casa.
Asa se lauda gospodarii din Banat cu poamele lor din aceasta vara. Prunii au dat atat de multe roade, incat fructele coapte aproape ca rup crengile.
"Uitati ce prune frumoase, Adunam sa facem placinta cu prune. Putem face si dulceata, putem face si compot"
Unde mai pui ca, rumene si dulci, sunt numai bune si pentru o rachie.
"Daca doamna este cu placinta, eu sunt cu palinca, cu rachia. Mai trebuie doua, trei galeti si sunt peste 200 de kilograme"
Gospodinele, in schimb, prepara un desert de-ti lasa gura apa.  Pe langa marmelada si celebrele galusti, doamnele locului se intrec in prajitura rasturnata- varianta de vara a checului cu nuca. Doar ca mai insiropat si mai racoritor.
"Uitati ce prune frumoase! Le desfacem si o sa facem o prajitura intoarsa cu prune. Sunt dulci, foarte aromate. Le desfacem, le spalam."
Aveti nevoie de cinci oua, 10 linguri de zahar, o cana de lapte, una de ulei, un pliculet de praf de copt si unul de zahar vanilat, 20 de linguri de faina. Sa nu uitam ingredientul vedeta: un kilogram de prune proaspete.
Lasati compozitia la cuptor timp de 40 de minute si mai dati-i inca 10 minute dupa ce ati scos-o si ati racorit-o. Cam atat va rezista pe masa, in fata pofticiosilor.



Asa se lauda gospodarii din Banat cu poamele lor din aceasta vara. Prunii au dat atat de multe roade, incat fructele coapte aproape ca rup crengile.


"Uitati ce prune frumoase, Adunam sa facem placinta cu prune. Putem face si dulceata, putem face si compot"
Unde mai pui ca, rumene si dulci, sunt numai bune si pentru o rachie.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

"Daca doamna este cu placinta, eu sunt cu palinca, cu rachia. Mai trebuie doua, trei galeti si sunt peste 200 de kilograme"
Gospodinele, in schimb, prepara un desert de-ti lasa gura apa.  Pe langa marmelada si celebrele galusti, doamnele locului se intrec in prajitura rasturnata- varianta de vara a checului cu nuca. Doar ca mai insiropat si mai racoritor.


"Uitati ce prune frumoase! Le desfacem si o sa facem o prajitura intoarsa cu prune. Sunt dulci, foarte aromate. Le desfacem, le spalam."
Aveti nevoie de cinci oua, 10 linguri de zahar, o cana de lapte, una de ulei, un pliculet de praf de copt si unul de zahar vanilat, 20 de linguri de faina. Sa nu uitam ingredientul vedeta: un kilogram de prune proaspete.  


Lasati compozitia la cuptor timp de 40 de minute si mai dati-i inca 10 minute dupa ce ati scos-o si ati racorit-o. Cam atat va rezista pe masa, in fata pofticiosilor.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si