Cea mai delicioasa reteta cu peste: plachie de crap. In jumatate de ora, masa e pregatita, iar rezultatul e fabulos

Astazi e dezlegare la peste, asa ca, daca nu ati apucat sa pregatiti ceva delicios, avem o propunere pentru dumneavoastra: o plachie de crap. In jumatate de ora masa este gata, iar rezultatul e fabulos! ##VIDEO35299##

luni 21 noiembrie 2016 , 19:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Astazi e dezlegare la peste, asa ca, daca nu ati apucat sa pregatiti ceva delicios, avem o propunere pentru dumneavoastra: o plachie de crap. In jumatate de ora masa este gata, iar rezultatul e fabulos!
Este vremea sa ne rasfatam papilele gustative, dupa prima saptamana de post. Pentru plachia de crap aveti nevoie doar de cateva legume proaspete si de cateva condimente. Luati un pix si o foaie si....sa
trecem la treaba:
Ceapa, ardei kapia, rosii, usturoi, ardei iute, dafin, lamaie, sare, piper, pasta de tomate si bineinteles, vedeta preparatului: crapul.
RETETA PLACHIE DE CRAP
200 gr. Crap
O ceapa
Un ardei kapia
O rosie, taiata cubulete
Doi catei de usturoi
Jumatate de ardei iute
Doua frunze de dafin
O lingura pasta de tomate
Primele care se vor rumeni intr-o tigaie cu ulei incins sunt legumele: ceapa si ardeiul taiate in felii subtiri, peste care vom arunca rosiile. Intre timp, crapul proaspat pescuit din Dunare va ajunge pe plita, odata cu mamaliga. Chiar daca nu aveti nicio coada de crap acasa, nu va faceti griji. Somnul sau platica sunt la fel de potrivite.
Am facut mamaliga in prealabil si o frigem pe gratar. 6.51
Ingredientul-minune, pe care doar cei crescuti la malul Dunarii il stiu, este supa in care ati fiert celelalte bucati de crap.
Puneti, cu incredere, cateva polonice in tigaie, iar apoi adaugati foile de dafin si pasta de tomate.
Punem si putina supa de peste. De la  crapul pe care l-am avut se pune capul la fiert...si tacamul si iese o supa.
Dupa ce ati indulcit legumele, luati bucata de crap si scufundati-o doua minute in sucul lasat de legume. Apoi luati tigaia cu totul si bagati-o la cuptor.
Cam 10-15 minute la cuptor il bagam.
Dupa ce ati scos tigaia fierbinte din cuptor, asezati plachia pe o farfurie, alaturi de mamaliga rumenita pe jar. Rezultatul v-a lasat gura apa, nu-i asa?


Este vremea sa ne rasfatam papilele gustative, dupa prima saptamana de post. Pentru plachia de crap aveti nevoie doar de cateva legume proaspete si de cateva condimente. Luati un pix si o foaie si....sa trecem la treaba: 
Ceapa, ardei kapia, rosii, usturoi, ardei iute, dafin, lamaie, sare, piper, pasta de tomate si bineinteles, vedeta preparatului: crapul.

RETETA PLACHIE DE CRAP

200 gr. CrapO ceapa

Un ardei kapia

O rosie, taiata cubulete

Doi catei de usturoiJumatate de ardei iute

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Doua frunze de dafin

O lingura pasta de tomate

Primele care se vor rumeni intr-o tigaie cu ulei incins sunt legumele: ceapa si ardeiul taiate in felii subtiri, peste care vom arunca rosiile. Intre timp, crapul proaspat pescuit din Dunare va ajunge pe plita, odata cu mamaliga. Chiar daca nu aveti nicio coada de crap acasa, nu va faceti griji. Somnul sau platica sunt la fel de potrivite.

Am facut mamaliga in prealabil si o frigem pe gratar.

Ingredientul-minune, pe care doar cei crescuti la malul Dunarii il stiu, este supa in care ati fiert celelalte bucati de crap. Puneti, cu incredere, cateva polonice in tigaie, iar apoi adaugati foile de dafin si pasta de tomate.

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în urma decesului Laurei Roșca! Obiectele personale ale lui DJ Lalla au fost găsite pe o plajă din Mamaia. Tatăl fetei, mărturisiri dureroase despre decesul fiicei sale!- kfetele.ro

Citeste si: ”Îmi pare foarte rău” Cum a reacționat fosta iubită a lui Andre Bîrleanu, după ce modelul a fost acuzat că și-a răpit, bătut și abuzat actuala parteneră în centrul Capitalei- radioimpuls.ro

Punem si putina supa de peste. De la  crapul pe care l-am avut se pune capul la fiert...si tacamul si iese o supa.

Dupa ce ati indulcit legumele, luati bucata de crap si scufundati-o doua minute in sucul lasat de legume. Apoi luati tigaia cu totul si bagati-o la cuptor.

Cam 10-15 minute la cuptor il bagam. 

Dupa ce ati scos tigaia fierbinte din cuptor, asezati plachia pe o farfurie, alaturi de mamaliga rumenita pe jar. Rezultatul v-a lasat gura apa, nu-i asa? 

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si