Cea mai frumoasa sosea din lume, Transfagarasanul, zace sub un morman de gunoaie

Nu mai umpleti muntii de gunoaie! Este apelul salvamontistilor catre puhoaiele de turisti care au luat cu asalt Transfagarasanul. Sticlele, pungile, resturile menajere si stancile pline de mesaje romantice au impanzit unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume.

Author: V.P. joi 17 august 2017 , 19:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cea mai frumoasa sosea din lume, cum au descris-o nu o data strainii, zace sub gunoaie!

-Tone. Cat ati strans? 50 de saci am adunat astazi!

La disparitia lui, pun zilnic umarul mii de turisti care vin, CULMEA, pe Transfagarsan ca sa se bucure de priveliste, dar care lasa-n urma lor dovezi groaznice de necivilizare: resturi de mancare, pahare si peturi, sunt la tot

pasul la Balea Lac!

-Proasta crestere, nesimtire pana la urma. Foarte urat

- Din pacate cred ca omul este cel mai periculos animal. Se strica si fauna si flora.

Putini sunt cei care, la plecare, mai fac un ocol, asa se face ca in vreme ce tone de gunoaie sufoca frumusetea locului, tomberoanele stau pe jumatate goale.

Singurii care mai zabovesc pret de un minut inainte sa plece sunt cei care, manati de acelasi instinct inexplicabil, manjesc muntii cu vopsea!

Adrian David, director Salvamont Sibiu: Vrem sa tragem un semnal de alarma asupra unui fenomen care se amplifica de la an la an. Este vorba despre faptul ca in zona inalta se arunca gunoaie peste tot, atata timp cat poate duce un amlabaj cu alimente cu lichide in rucsac, poate aduce ambalajul gol inapoi acasa.

Altfel inteleg sa respecte natura elvetienii, de pilda. Drumul lor care traverseaza Alpii si care seamana cu Transfagarasan pare neatins de om.

Amenzile ar putea fi o solutie, insa cei care strica splendoarea Muntilor Fagaras rar sunt prinsi.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si