Cea mai mare cantitate de cocaină confiscată de CBP

CBP confiscă cea mai mare cantitate de droguri în istoria de 230 de ani a instituției CBP, la Philadelphia.

joi 27 iunie 2019 , 12:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
O cantitate record de cocaină de aproape 20 de tone - a fost confiscată într-un terminal vamal la Philadelphia, a anunţat Serviciul american de Vamă şi Protecţia Frontierei (CPB), conform CNN.

Inițial CBP a estimat că era vorba de o cantitate de 16,5 tone de cocaină, dar în urma ultimelor cântăriri cantitatea de droguri era mult mai mare, de 39.525 de livre (aproape 20 de tone), a anunţat miercuri, într-un comunicat, directorul Operaţiunilor pe teren la Baltimore din cadrul CBP, Casey Durst.

Drogurile au o valoare, pe stradă, de 1,3 miliarde de dolari, a mai precizat directorul Operaţiunilor pe teren la Baltimore din cadrul CBP, Casey Durst.

Citeste si: Captura uriasa de droguri la Timisoara! Ofiterii DIICOT au descoperit 12 kilograme de cocaina verde intr-un colet care venea din Columbia

Cocaina a fost găsită de autorități, luni, în șapte containere navale, la bordul MSC Gayane, un portcontainer care navighează sub pavilion liberian, după ce a sosit la terminalul Packer Marine, potrivit unei plângeri depuse de către autorităţi federale la un tribunal federal din Pennsylvania. În plângere, secundul navei și un membru al echipajului sunt acuzați de conspirație cu intenția de a deține o substanță interzisă la bordul unei nave supuse jurisdicției Statelor Unite.

Conform anchetei federale, cei doi, secundul navei și celălalt membru al echipajului și-au recunoscut rolul și au furnizat detalii operaționale, incluse într-o declaraţie anexată plângerii.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si