Anchetatorii români susţin că valoarea pe piaţă a drogurilor ar fi de 625 milioane de euro.

Potrivit unor surse neoficiale, actiunea procurorilor DIICOT si ofiterilor antidrog ar fi vizat o retea bine pusa la punct. Filajul si, de altfel, intreaga operatiune au fost extrem de dificile. Drogurile, disimulate in containere ce proveneau din America Latina, ar fi fost destinate pietei europene.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

80 de zile s-a lucrat continuu pentru ca cele 2,5 tone de cocaina care urmau sa ajunga in Romania, sa nu mai iasa din tara. Nu mai putin de 150 de politisti, unii sub acoperire, altii la supraveghere au facut eforturi supraomenesti pentru a-si duce misiunea la bun sfarsit. Si n-a fost deloc usor. Drogurile erau disimulate in peretii si podelele a patru containere. Nici cainii special antrenati nu le-ar fi dat de urma, atat erau de bine ascunse.

Patru lituanieni si un columbian, cu varste cuprinse intre 25 si 42 de ani, venisera special sa scoata drogurile din containerele care se aflau in port si sa le transporte spre vestul Europei.

O alta persoana a fost retinuta in Spania. Este vorba despre un marocan despre care care se banuieste ca ar fi seful operatiunii. Surse apropiate anchetei sustin ca operatiunea de capturare a drogurilor este mult mai ampla si urmeaza si alte actiuni asemanatoare.

Puritatea cocainei confiscate este de 90%. Chiar si asa existau diferente intre sacii de droguri.

"De ce te-a ridicat politia? De ce esti aici? Esti vinovat de ceva?"
Aceste imagini au fost filmate pe 30 ianuarie 2009, atunci cand procurorii DIICOT reuseau sa dea lovitura: o tona si jumatate de cocaina. Stupefiantele erau ascunse, atunci, in 1.080 de calupuri ambalate in folii de plastic de diferite culori si ascunse in spatele unor paleti din lemn.

Romania a devenit in ultima vreme o cale extrem de uzitata de traficantii de droguri care vor sa isi duca marfa pe continentul European.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si