Cea mai mare ferma din Romania este proprietatea unui seic arab. Ce suma a incasat fostul proprietar, Constantin Dulute

Compania Agricost, care administreaza Insula Mare a Brailei, a fost vanduta unui seic arab de catre omul de afaceri Constantin Dulute, care preluase afacerea de la Culita Tarata.

Author: L. S. marți 03 iulie 2018 , 12:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Seicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan a cumparat pachetul majoritar de actiuni al companiei Agricost pentru suma de 200 de milioane de euro, companie care administreaza Insula Mare a Brailei. Informatia a fost confirmata de Ministerul Agriculturii, iar compania Al Dahra, detinuta de seicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, a confirmat ca va extinde afacerile cu zootehnie, cresterea, sacrificarea si procesarea oilor.

Terenul pe care se afla compania Agricost este in proprietatea statului, iar noul proprietar va continua sa plateasca arenda, asa cum s-a procedat si pana acum. Statul roman detine 56.000 de hectare de teren in Insula Mare a Brailei, teren arabil de prima calitate, concesionat integral firmei Agricost pentru aproximativ 5 milioane de euro anual.

Omul de afaceri Constantin Dulute ramane actionar minoritar al companiei si a declarat ca seicul intentioneaza sa investeasca sume mari si sa extinda afacerea.

„Din ce mi-au prezentat, vor investi circa 500 de milioane de euro, in cinci ani, in utilaje, amenajari pentru irigatii si extindere in zootehnie. Pe partea cu animalele, este vorba de o dezvoltare integrata, de la cresterea animalelor- oi, la sacrificare si procesare. Inteleg ca vor sa creasca 150.000 de oi in insula, soiuri aclimatizate. Este si normal, la ce piata au ei”, a declarat omul de afaceri.

Sheik Zayed bin Sultan Al Nahyan are 55 de ani si este emirul din Abu Dhabi, fost ministru si prim ministru al Emiratelor Arabe Unite. Compania Al Dahra, detinuta de Al Nahyan avea afaceri in Insula Mare a Brailei inca din 2015, cand a inceput sa cumpere lucerna, utilizata ca nutret pentru camile. Agricost si-a crescut cifra de afaceri cand a inlocuit culturile de rapita cu cele de lucerna pe care le cumparau arabii.

sursa: adevarul.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si