”Cea mai mare provocare” la adresa Germaniei de la al Doilea Război Mondial, avertizează Merkel

Lupta împotriva noului coronavirus constituie ”cea mai mare provocare” cu care se confruntă Germania din 1945, a avertizat Angela Merkel într-un discurs care a a sunat ca un ultim avertisment înainte de plasarea în izolare a populaţiei, relatează AFP.

Author: R.B. joi 19 martie 2020 , 12:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”De la Reunificarea germană, nu, de la al Doilea Război Mondial, nu a mai existat o provocare la adresa ţării noastre care să depindă atât de mult solidaritatea noastră comună”, a avertizat cancelarul german miercuri seara, într-un discurs către ţară transmis în direct la televiziune.

Citeste si: CTP, despre înăsprirea pedepselor la nerespectarea carantinei: Insul care nu se sperie de 2 ani de pușcărie, nu se sperie nici de 10

Un semn al importanţei simbolice a intervenţiei- este vorba, în ceea ce o priveşte pe Merkel, care nu se dă în vânt după discursuri înflăcărate cu accente dramatice, despre o premieră în acest format de când se află la putere, în 2005, în afara urărilor tradiţionale de sfârşit de an.

Nici măcar în timpul crizei euro sau crizei financiare din 2008 şi 2009, cancelarul nu s-a exprimat în faţa camerelor de televiziune într-un discurs solem către naţiune.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citeste si: Organizaţia Internaţională a Muncii, despre criză economică globală cauzată de coronavirus

”Cred ferm că vom reuşi în această sarcină, dacă toţi cetăţenii o consideră cu adevărat drept sarcina lor”, a subliniat Merkel, îndemnând la respectarea regulilor cu privire la păstrarea distanţei şi reducerea vieţii sociale la minimum în Germania.

Discursul său a rezonat ca un ultim apel adresat populaţiei în a se disciplona, înaintea recurgerii, ca în Franţa, Italia sau Spania, la izolarea forţată.

Citeste si: Dr Adrian Streinu Cercel avertizeaza: Inca un val de infectari cu COVID-19 la toamna?!

Autorităţile sunt îngrijorate de faptul că numeroşi germani, mai ales tineri, îşi iau libertăţi faţă de consemnele oficiale vizând o reducere la strictul minimum a contactelor sociale în faţa avansării epidemiei. Parcurile marilor oraşe, odată cu vremea însorită, sunt foarte frecventate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si