„Este substanțială (mărirea pedepselor pentru nerespectarea carantinei- n. red), dar trebuie să fie și eficientă, degeaba se rostesc aceste cuvinte, ele vor fi și scrise – 15 ani, 10 ani de pușcărie – dacă respectivul nu ajunge într-un timp record în spatele gratiilor. Pentru că dacă va putea, cu niște avocați, să tergiverseze, să pretindă, de pildă, că este bolnav. De ce este bolnav? Chiar de covid-19! Și atunci nu poate, avem exemple recente, nu poate să suporte regimul penitenciar și cere arest la domiciliu.

Adică acolo de unde a fugit, deci se pot întâmpla multe astfel de lucruri. Știm foarte bine, cu niște avocați bine plătiți poți să întârzii lucrurile, așa că ar trebui pe lângă aceste numere, 15-10 ani, și niște proceduri de urgență în legătură cu termenele și cu modul în care este tratat respectivul de către instanță, pentru că trimiterea în detenție nu poate fi făcută decât de o instanță. Altfel aceste măsuri nu își vor atinge scopul, amenzile cred că sunt inutile, ar trebui renunțat la amenzi și direct arestare.

Citeste si: Italia acuză România de practici incorecte pentru că i-a blocat un transport de măşti de protecţie

Dosarul judecat rapid și sentința imediată nu există în momentul de față, nu au fost prevăzute astfel de anexe ale legii care să stabilească și urgența în materie de judecată, iar insul care nu se sperie de 2 ani de pușcărie, nu se sperie nici de 10.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

Citeste si: Hotelierii de pe litoral, solicitare către Guvern

Nu îi interesează soarta celorlalți pe acești oameni”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Citeste si: Dr Adrian Streinu Cercel avertizeaza: Inca un val de infectari cu COVID-19 la toamna?!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si