Cea mai mica amenda de circulatie va fi de maine 290 de lei

Soferii care incalca regulile de circulatie vor plati de miercuri amenzi mai mari, ca urmare a cresterii salariului minim pe economie. In functie de gravitatea contraventiilor comise, amenzile de circulatie incep de la 290 de lei si pot ajunge la 2.900 de lei.

A.S., marți 31 ianuarie 2017 , 12:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Amenzile de circulatie se calculeaza in puncte, iar un punct reprezinta 10% din salariul minim pe economie, care de miercuri creste de la 1.250 de lei la 1.450 de lei. Astfel, soferii care incalca regulile de circulatie rutiera vor scoate din buzunar cate 145 de lei pentru fiecare punct-amenda primit, scrie News.ro.

In functie de gravitatea contraventiilor comise, soferii pot primi intre doua si 20 de puncte-amenda.Potrivit Codului Rutier, daca incalca regulile de circulatie cuprinse in clasa I, soferul este penalizat cu 2 sau 3 puncte-amenda, la clasa a II-a, penalizarea este de 4 sau 5 puncte, la clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda, iar la clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda.

De exemplu, lipsa centurii de siguranta va fi pedepsita cu o amenda de 290 de lei sau 435 de lei, fata de 250 de lei sau 375 de lei in prezent. Aceeasi sanctiune este valabila si pentru oprirea in loc nepermis, depasirea vitezei legale cu 10-20 de kilometric pe ora,  oprirea neregulamentara sau  circulatia pe “interzis”.Cu amenzi de 580 sau 725 lei vor fi sanctionate, printre altele, stationarea neregulamentara,  depasirea vitezei legale cu 20-30 de kilometric pe ora sau intrarea intr-o intersectie blocata. Acestea cresc de la 500 de lei sau 625 de lei, cat au fost cand salariul minim brut a fost 1.250 de lei.

Incepand din 1 februarie, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de 1.450 de lei lunar pentru un program complet de lucru de 166 de ore in medie pe luna, reprezentand 8,735 lei pe ora, potrivit hotararii aprobate de Guvern la inceputul anului.

Amenzile de circulatie se calculeaza in puncte, iar un punct reprezinta 10% din salariul minim pe economie, care de miercuri creste de la 1.250 de lei la 1.450 de lei.
Astfel, soferii care incalca regulile de circulatie rutiera vor scoate din buzunar cate 145 de lei pentru fiecare punct-amenda primit. In functie de gravitatea contraventiilor comise, soferii pot primi intre doua si 20 de puncte-amenda.
Potrivit Codului Rutier, daca incalca regulile de circulatie cuprinse in clasa I, soferul este penalizat cu 2 sau 3 puncte-amenda, la clasa a II-a, penalizarea este de 4 sau 5 puncte, la clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amenda, iar la clasa a IV-a - de la 9 la 20 puncte-amenda.
De exemplu, lipsa centurii de siguranta va fi pedepsita cu o amenda de 290 de lei sau 435 de lei, fata de 250 de lei sau 375 de lei in prezent. Aceeasi sanctiune este valabila si pentru oprirea in loc nepermis, depasirea vitezei legale cu 10-20 de kilometric pe ora,  oprirea neregulamentara sau  circulatia pe “interzis”.
Cu amenzi de 580 sau 725 lei vor fi sanctionate, printre altele, stationarea neregulamentara,  depasirea vitezei legale cu 20-30 de kilometric pe ora sau intrarea intr-o intersectie blocata. Acestea cresc de la 500 de lei sau 625 de lei, cat au fost cand salariul minim brut a fost 1.250 de lei.
Incepand din 1 februarie, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de 1.450 de lei lunar pentru un program complet de lucru de 166 de ore in medie pe luna, reprezentand 8,735 lei pe ora, potrivit hotararii aprobate de Guvern la inceputul anului.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Surpriza de proportii in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Ce se va intampla cu... Surpriza de proportii in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Ce se va intampla cu Georgiana! Daniel Pavel a facut anuntul incredibil!
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o,... Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo
monitorulcj.ro
VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe... VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe contrasens pe Autostrada Gilău - Turda
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si