Violenta fizica, psihica sau sexuala impotriva femeilor nu poate fi justificata in niciun fel. Este mesajul sutelor de oameni care au marsaluit pentru a atrage atentia asupra agresiunilor la care una din patru romance este supusa zilnic. Dincolo de cifre, ramane nepasarea autoritatilor, scrie B1.ro

Legislatia trebuie schimbata urgent, atrag atentia oamenii. in contextul in care statisticile arata ca peste 19% dintre omorurile din 2016 au avut loc in familie, ordinul de protectie poate fi obtinut de femei doar la trei zile dupa ce au fost batute sau violate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Realitatea e ca cele mai multe dintre victimele violentei domestice sufera in tacere. Femeile trebuie sa stie ca exista numeroase organizatii care le pot oferi suport si ajutor odata ce decid sa spuna stop calvarului.
Dincolo de violenta domestica, subiecte tabu raman si violurile, obscenitatile adresate pe strada sau hartuirea sexuala la scoala, facultate ori serviciu. Centrele pentru victimele violentei sexuale si sesizarea din oficiu a autoritatilor atunci cand e vorba de acte sociale cu minore sunt demult normalitati in statele occidentale.

in Romania raman doar sperante.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si